11:01 27.06.2018

Організатор нападу на табір ромів у Львові отримував інструкції через соцмережі - А.Геращенко

2 хв читати
Організатор нападу на табір ромів у Львові отримував інструкції через соцмережі - А.Геращенко

Організатор нападу на табір ромів під Львовом в ніч на неділю, в результаті якого загинула одна людина і троє були поранені, отримував інструкції через соціальні мережі, також йому обіцяли гроші за організацію подібних атак, заявив народний депутат від "Народного фронту" , член колегії МВС Антон Геращенко.

"Мета стояла саме вбити, покалічити, а не просто налякати. На сьогодні я можу впевнено сказати, що організатор зв'язувався через соцмережі з певними особами, які обіцяли йому гроші за організацію цих нападів", - сказав А.Геращенко в програмі "Вечірній прайм" на телеканалі "112 Україна".

Він також не виключив, що погром був "дією російських спецслужб, щоб порушувати міжнаціональну і расову ворожнечу в Україні".

Як повідомлялося, внаслідок нападу невідомих на ромський табір на околиці Львова увечері 23 червня одна людина загинула і четверо отримали поранення, зокрема 10-річна дитина.

У понеділок, 25 червня, правоохоронці повідомили про затримання восьми осіб, зокрема організатора нападу; більшості затриманих - 16-18 років, вони учні однієї з місцевих шкіл та профтехучилища. Затримані визнали свою приналежність до незареєстрованої угрупованню "Твереза і зла молодь".

Поліція оголосила підозру семи неповнолітнім у скоєнні злочину, передбаченого ст.296 (хуліганство), а 20-річному організатору нападу - за ст.115 (умисне вбивство групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України.

Глава СБУ Василь Грицак не виключає, що за нападом на ромів у Львові може стояти РФ. Прокуратура Львівської області поінформувала, що правоохоронці встановили причетність 11 жителів Львова і прилеглих сіл до нападу на табір ромів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

Закордонні дипустанови сприятимуть поверненню військовозобов'язаних в Україну

18 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА