17:00 15.06.2018

В Одеській області правоохоронці звільнили з трудового рабства близько 30 осіб

2 хв читати
В Одеській області правоохоронці звільнили з трудового рабства близько 30 осіб

Правоохоронці звільнили на території одного з консервних заводів в Одеській області близько 30 осіб, яких незаконно утримували й експлуатували.

"На території одного з консервних заводів в Одеській області правоохоронці виконали санкціоновану перевірку та виявили близько 30 осіб, яких незаконно утримували в нелюдських умовах. Люди змушені були працювати під загрозою фізичних розправ і моральних принижень", - ідеться в повідомленні на сайті МВС України у п'ятницю.

За інформацією прес-служби прокуратури Автономної Республіки Крим, 11 червня до слідчого відділу ГУ Національної поліції в АР Крим і Севастополі звернувся громадянин України, який постійно проживає в АРК, а на літо приїхав на материкову частину України на заробітки. Він повідомив, що в одному з районів Одеської області на території колишнього заводу насильно утримуються люди, котрих задіють до примусової праці шляхом застосування фізичного насильства. Сам заявник у таких умовах перебував протягом чотирьох днів, але йому вдалося втекти.

Правоохоронці з’ясували, що особи утримуються на території консервного заводу в Овідіопольському районі Одеської області.

14 червня на заводі було проведено санкціонований обшук, під час якого виявлено близько 30 осіб, які не зі своєї волі утримувалися на заводі й експлуатувалися на виробництві консервації, серед них - вагітна жінка.

Встановлено також організаторів незаконної діяльності. Трьох людей затримано в порядку ст. 208 КПК України. Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину за ч. 3 ст. 149 (утримання та експлуатація осіб) КК України, вирішується питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

Росіянин убив двох українців у Верхній Баварії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА