16:35 15.06.2018

Балух у Криму перебуває в критичному стані

2 хв читати
Балух у Криму перебуває в критичному стані

Суд в анексованому Криму продовжив термін арешту українського політв'язня Володимира Балуха, він у критичному стані, повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца.

"Чи є межа російському цинізму? Політв'язень В.Балух у критичному стані. Час пішов на дні. В цей час окупант незаконно продовжує його арешт", - написала речник МЗС у Twitter у п'ятницю.

Вона наголосила, що в МЗС вимагають допустити до політв'язня українських або міжнародних лікарів. "Вимагаємо допустити до політв'язня В.Балуха українських або міжнародних лікарів. Вимагаємо від РФ його негайного звільнення", - написала М.Беца.

За інформацією видання "Крим. Реалії", підконтрольний Росії Роздольненський суд у п'ятницю продовжив запобіжний захід (арешт) В.Балуха до 14 серпня. Наступне судове засідання призначено на 22 червня.

Під час засідання В.Балуху стало погано. Приїхала "швидка допомога", лікарі зробили йому укол, однак стан здоров'я В.Балуха не поліпшився.

В.Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада висунула йому обвинувачення у зберіганні боєприпасів. У січні 2018 року Роздольненський райсуд Криму засудив В.Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та до штрафу в розмірі 10 тис. російських рублів.

В.Балух оголосив голодування 19 березня 2018 року, коли почав діяти незаконний вирок у сфабрикованій проти нього справі.

19 травня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що, за інформацією її російської колеги Тетяни Москалькової, В.Балух харчується за спеціальною схемою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА