16:25 15.06.2018

Вибух автомобіля в Києві: Слідство не виключає версію теракту

2 хв читати
Вибух автомобіля в Києві: Слідство не виключає версію теракту

За фактом вибуху автомобіля у Святошинському районі Києва, внаслідок якого постраждали чотири дитини, розпочато кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), але слідство не виключає версії теракту, повідомив керівник Головного управління Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко.

"Є кілька версій події. Ми не виключаємо, що вибухівку міг закласти хтось інший, тому що автомобіль довго був без нагляду. Ми не виключаємо теракту, в цьому напрямі ми співпрацюємо з СБУ", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

А.Крищенко також не виключив версії, що власник автомобіля сам заклав вибухівку, щоб перешкодити крадіжці інструментів з автомобіля.

За його словами, з місця події вилучено кілька фрагментів гранати РГД-5. "Остаточно про щось можна буде говорити після вибухотехнічної експертизи, там багато експертиз призначено", - сказав А.Крищенко.

Начальник київського главку підтвердив, що власника автомобіля, який вибухнув, уже затримали в Рівненській області, доправили до одного з райуправлінь Києва, з ним працюють слідчі. Затриманий - житель Києва, офіцер запасу, учасник АТО в складі Збройних Сил України.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Як повідомляє у п'ятницю інтернет-видання "Українська правда", лікарі київської лікарні "Охматдит" на брифінгу в п'ятницю розповіли, що стан трьох постраждалих від вибуху в авто дітей стабілізовано, а четверта дитина - наймолодша - після операції перебуває в медикаментозному сні.

Як повідомлялося, ввечері 14 червня у Святошинському районі Києва в старому автомобілі на вул. Чорнобильській вибухнув невідомий предмет, унаслідок чого постраждали четверо дітей віком від 5 до 11 років, які гралися в салоні.

Дітей госпіталізували до лікарні "Охматдит", двоє з них - у важкому стані.

Як поінформувала в четвер увечері в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, у трьох дітей - стан стабільний, одна дитина поки що перебуває в комі. В усіх численні проникаючі поранення.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА