15:57 15.06.2018

Москалькова розглядає спробу українського омбудсмена зустрітися із Сенцовим як особисту ініціативу

2 хв читати
Москалькова розглядає спробу українського омбудсмена зустрітися із Сенцовим як особисту ініціативу

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що вважає поїздку українського омбудсмена Людмили Денісової в ЯНАО для відвідування Олега Сенцова, котрий перебуває в колонії, як приватну ініціативу, оскільки вона суперечить раніше досягнутим домовленостям.

"Дотримуючись наших попередніх домовленостей, я розглядаю поїздку моєї української колеги на Ямал як її особисту ініціативу", - написала Т.Москалькова у своєму "Інстаграмі".

Вона зазначила, що раніше домовилася зустрітися з Л.Денісовою в Омську 16 червня, щоб остаточно затвердити дорожню карту взаємних візитів до громадян двох країн, які перебувають у місцях позбавлення волі.

"До цього жодні інші дії будь-якої зі сторін не повинні відбуватися", - повідомила уповноважений.

"Я впевнена, що дуже важливо допомогти громадянам наших країн, які опинилися в критичній життєвій ситуації. Думаю, моя українська колега це розуміє також. І дуже сподіваюся, що наш діалог із Людмилою Денісовою повернеться в заплановане раніше конструктивне русло, і завтра в Омську ми затвердимо нашу паритетну програму взаємних візитів", - наголосила Т.Москалькова.

Л.Денісова, яка прибула в селище Лабитнангі, розповіла телефоном в ефірі телеканалу "112. Україна" у п'ятницю, що начальник колонії сказав, що О.Сенцов - російський громадянин, і українська сторона не має права з ним зустрічатися.

"Я думаю, що сьогодні нам ніхто не дозволить його відвідати, не допустять моєї зустрічі з Сенцовим", - сказала Л.Денісова.

При цьому, за її словами, начальник колонії відмовився надати будь-яку інформацію про стан здоров'я О.Сенцова.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у створенні на території півострова терористичного угруповання. О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, більш відомій як "Білий ведмідь".

14 травня він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ. 28 травня Управління ФСВП у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що О.Сенцов дав згоду на "підтримувальну терапію" і перебуває під динамічним наглядом медичних працівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заарештував заступника міністра агрополітики з альтернативою внесення 20 млн грн застави

Ювенальні прокурори: 546 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії рф

У Нікополі двоє загиблих і двоє поранених унаслідок ранкового артобстрілу

У лікарні залишаються троє дітей, які постраждали внаслідок ворожого удару по Харкову

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів пошкоджено 12 багатоповерхівок і понад 50 приватних будинків, поранено одну людину

За минулу добу окупанти 360 разів вдарили по Запорізькій області, поранено жінку, є руйнування

Сили оборони за добу ліквідували 1300 окупантів

Українська авіація і ракетники за добу уразили три засоби ППО і дві артсистеми противника

На фронті за добу було 146 бойових зіткнень, 45 атак ворога ЗС України відбили на авдіївському напрямку

Війська РФ за добу завдали по території України 60 ракетних і 90 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА