16:13 13.06.2018

Суд продовжив арешт Шепелеву

2 хв читати
Суд продовжив арешт Шепелеву

Печерський районний суд м. Києва продовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому депутату Верховної Ради Олександру Шепелеву, стосовно якого розслідують низку кримінальних проваджень, зокрема про державну зраду, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Генеральної прокуратури України.

"Запобіжний захід продовжено ще на 60 діб", - сказали в прес-службі агентства в середу.

Таким чином, екс-нардеп перебуватиме під вартою щонайменше до серпня 2018 року.

Як повідомлялося, колишнього народного депутата України (V і VI скликань) О.Шепелева затримали в березні 2015 року російські правоохоронці після того, як влітку 2014 року він втік із лікарні швидкої допомоги в Києві разом з охоронцем. Правоохоронні органи України оголосили екс-нардепа в міжнародний розшук.

Розшукуваного екс-депутата обвинувачували в Україні в розкраданні коштів Родовід Банку та замовленні кількох убивств, зокрема банкіра Сергія Кириченка в 2003 році та полковника МВС Романа Єрохіна в 2006-му, а також замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечка в 2012 році.

21 березня 2015 року російський суд ухвалив постанову про екстрадицію О.Шепелева, але екс-нардеп увесь цей час залишався в РФ. Російська сторона відмовила Україні у видачі О.Шепелева.

У серпні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що стосовно О.Шепелева зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

8 лютого 2017 року працівники СБУ затримали О.Шепелева, при ньому виявлено "посвідчення", видане т. зв. "міністерством державної безпеки Донецької народної республіки" на ім'я підполковника Боруха Миколи Володимировича.

9 лютого екс-нардепа доправили у супроводі адвоката до будівлі Печерського райсуду, на обличчі у нього гематоми і синці, сам він стверджує, що у нього зламана щелепа.

10 лютого Печерський районний суд обрав О.Шепелеву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Законність перетину О.Шепелевим держкордону України перевіряється у рамках розслідування кримінального провадження, повідомили в СБУ 23 лютого.

Ю.Луценко заявляє про наявність документів, що підтверджують, що О.Шепелев був агентом ФСБ РФ.

О.Шепелев у попередніх скликаннях Верховної Ради був членом фракції "Блок Юлії Тимошенко" (2007-2010 рр.) і членом фракції Партії регіонів (2010 р.).

У квітні 2018 року суд продовжив арешт О.Шепелеву ще на два місяці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА