20:41 10.06.2018

У швейцарському Вале проголосували проти проведення у них Олімпіади-2026

2 хв читати
У швейцарському Вале проголосували проти проведення у них Олімпіади-2026

Жителі кантону Вале на півдні Швейцарії на референдумі висловилися проти проведення у них зимових Олімпійських ігор у 2026 році. Про це повідомляє місцева телекомпанія RTS.

Явка на плебісциті склала 62,6%. Результати підрахунку голосів показали, що 53,98% учасників референдуму негативно поставилися до ідеї виділити з місцевого бюджету 100 млн швейцарських франків (більше $ 100 млн) на організацію і проведення Олімпіади в Сьоні. На думку тих, хто проголосував, витрати на проведення змагань занадто великі, навіть незважаючи на те, що більшу частину фінансування Олімпіади готовий взяти на себе федеральний уряд країни.

У самому Сьоні, де швейцарська влада також провела опитування населення, проти Олімпійських ігор висловилися понад 60%. Не хотіли б приймати у себе міжнародні спортивні змагання і більшість громадян в Мартін'ї, С'єр, Саксон, Сен-Моріс, Савіз, Ветро, ​​Фісп і Бриг, а також жителі громади Церматт, де розташований знаменитий гірськолижний курорт Швейцарії.

За Олімпійські ігри проголосували в гірських комунах: наприклад, в Кран-Монтані схвалили ідею 57% учасників, в Гомі - 62%, у Фіші - 70%, в Еволені - 65%.

Міністр фінансів Швейцарії Велі Маурер запевнив, що протягом наступних 20 років уряд країни не буде ставити питання про проведення зимової Олімпіади. "Люди вирішили, ми повинні прийняти це. Мільярд залишиться у нас в гаманці для виконання інших зобов'язань", - заявив він.

Проект зимових Олімпійських ігор 2026 року в Швейцарії припускав проведення змагань одразу в чотирьох кантонах країни. Більшу частину заходів хотіли провести в Вале, саме тому ключове значення для проекту представляє думка жителів цього регіону.

На початку квітня МОК опублікував список з семи Національних олімпійських комітетів, які підтвердили свій намір прийняти в своїй країні зимові Олімпійські і Параолімпійські ігри 2026 року. Крім Швейцарії кандидатами стали Австрія (Грац), Канада (Калгарі), Японія (Саппоро), Швеція (Стокгольм), Туреччина (Ерзурум), Італія (Кортіна-д'Ампеццо, Мілан або Турин). Однак пізніше стало відомо про те, що Японія хоче скасувати свою заявку і перенести її на 2030 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА