19:42 09.06.2018

Омбудсмени РФ і України працюють над списком можливих відвідувань

2 хв читати
Омбудсмени РФ і України працюють над списком можливих відвідувань

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова розраховує відвідати в Україні як мінімум чотирьох ув'язнених-громадян Росії, почала процес узгодження графіків відвідування з українським омбудсменом Людмилою Денісовою.

"Ми сьогодні провели з уповноваженим з прав людини Верховної Ради України Людмилою Денісовою розмову з приводу обміну списками і домовленостями про графік відвідування. Такий список складається обома сторонами, на сьогоднішній момент він до мене не надійшов, ми зі свого боку теж над цим списком працюємо", - сказала Т.Москалькова "Інтерфаксу".

Вона зазначила, що "однозначно" хотіла б відвідати журналіста "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського і активістку "Волонтери Перемоги" Олену Одновол, з приводу відвідування яких вона раніше зверталася до Л.Денісової, а також військовослужбовців Олександра Баранова та Максима Одинцова.

Т.Москалькова повідомила, що процес узгодження графіка має завершитися до кінця наступного тижня.

За словами уповноваженого, відвідування таких ув'язнених омбудсменами двох країн надзвичайно важливе, оскільки багато хто з них мають подвійне громадянство, і до них не допускаються консульські працівники.

У свою чергу Л.Денісова повідомила в ефірі каналу "112 .Україна", що після узгодження списків, швидше за все, відвідає українських в'язнів спочатку в Москві, а потім в інших регіонах РФ, а також в окупованому Криму.

Раніше в суботу прес-служба Кремля повідомила, що з ініціативи української сторони відбулася телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з президентом України Петром Порошенком.

Згідно з повідомленням, "особливу увагу приділено питанням гуманітарного характеру, включаючи обмін утримуваних осіб", "досягнуто домовленості про відвідування уповноваженими з прав людини обох країн російських громадян, які перебувають в ув'язненні в Україні, і українських - в Росії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА