08:07 09.06.2018

Бойовики 38 разів відкривали вогонь по позиціях сил ООС на Донбасі, поранено шістьох військових

2 хв читати
Бойовики 38 разів відкривали вогонь по позиціях сил ООС на Донбасі, поранено шістьох військових

За минулу добу бойовики 38 разів відкривали вогонь по позиціях Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі, в тому числі 9 разів із застосуванням важкого озброєння, поранено шістьох військовослужбовців, повідомляє прес-центр Операції.

"Інтенсивні бойові дії тривали на Луганському і Маріупольському напрямках. Російсько-окупаційні війська 38 разів порушували режим припинення вогню, з них 9 разів застосовували заборонену мінськими домовленостями зброю", - йдеться у зведенні станом на 7:00 суботи, оприлюдненому на сторінці ООС в Facebook.

Найбільш напружена обстановка була на Луганщині, де активні бойові дії тривали поблизу населених пунктів Кримське і Новотошківське. Поряд зі стрілецькою зброєю і гранатометами, бойовики під прикриттям 120 мм і 82 мм мінометів намагалися витіснити підрозділи ЗСУ зі своїх вогневих позицій і поліпшити своє тактичне розташування.

"Підрозділи Об'єднаних сил надійно утримували рубежі, всі спроби противника просунутися в глибину нашої оборони залишалися нереалізованими. Під час боїв за населений пункт Кримське 3 наші захисники отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку довкола населених пунктів Водяне і Широкине активні бойові дії почалися близько 18:00. Протягом майже двох годин противник вів вогонь з мінометів 120 калібру. В ході обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Захисники Маріуполя дали гідну відсіч ворогу і змусили його зупинити провокаційні обстріли.

Снайперський вогонь противник вів біля населеного пункту Красногорівка. Контрснайперськими заходами загрозу ліквідували.

Під час бойових дій за минулу добу на інших напрямках були поранені ще 2 українських військовослужбовців.

За даними української розвідки, протягом 8 червня трьох бойовиків знищено і 16 отримали поранення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА