14:33 06.06.2018

Утримуваному в Росії бійцю ЗСУ Шумкову, якому інкримінують участь у "Правому секторі", загрожує до 6 років ув'язнення - СКР

2 хв читати
Утримуваному в Росії бійцю ЗСУ Шумкову, якому інкримінують участь у "Правому секторі", загрожує до 6 років ув'язнення - СКР

 Органи Слідчого комітету Росії у Брянській області завершили розслідування кримінальної справи стосовно громадянина України, військовослужбовця Збройних сил України Олександра Шумкова, якого слідство називає колишнім охоронцем лідера організації "Правий сектор" Дмитра Яроша (влада РФ внесла "ПС" до списку екстремістських і заборонених у країні організацій).

Як повідомляє прес-служба обласного слідчого управління СКР, громадянина України О.Шумкова обвинувачують за ч. 2 ст. 282.2 КК РФ (участь в екстремістській організації, стосовно якої судом прийнято рішення про заборону її діяльності), санкція якої передбачає до шести років позбавлення волі.

За даними СКР, російські прикордонники затримали його в серпні минулого року в пункті пропуску "Троєбортне" в Севському районі Брянської області, коли він намагався в'їхати на російську територію.

За версією російського слідства, О.Шумков "брав активну участь у діяльності "Правого сектора", яка спрямована проти інтересів РФ та зазіхає на її територіальну цілісність".

Зокрема, йдеться в повідомленні, у вересні 2015 року він брав участь у блокуванні автомобільної дороги, "перешкоджаючи доставці продовольства та інших життєво необхідних товарів" до анексованого Росією Криму.

У СКР також говорять, що О.Шумков став учасником низки акцій, "спрямованих на залякування жителів Херсонської області, які мітингували проти блокади Криму і закликали до відновлення економічних і політичних відносин із Росією".

"Про значну роль обвинуваченого в діяльності екстремістської організації свідчить і той факт, що тривалий час він був особистим охоронцем її лідера", - йдеться в повідомленні Слідкому Росії у Брянській області.

Оперативний супровід у кримінальній справі здійснювали працівники Федеральної служби безпеки. Справу із затвердженим обвинувальним висновком буде направлено до суду.

Раніше повідомлялося, що О.Шумков приєднався до акції протесту засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова, який оголосив 14 травня голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають у Росії.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного угруповання. О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомій як "Білий ведмідь".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі були атаковані енергооб'єкти на Сумщині, знеструмлена шахта в Донецькій - Міненерго

Росіяни обстріляли Торецьк, є загиблий - ОВА

Морські дрони СБУ Sea Baby оснастили системами "Град", що підвищило їх ефективність, - джерело

Мінкультури вимагає позбавити екскерівника театру ім. Лесі Українки Резніковича звання академіка Нацакадемії мистецтв

У Покровську внаслідок російського удару двоє людей загинули, двоє поранені - прокуратура

АРМА: Процедуру продажу 112 картин Медведчука буде призупинено, їх передадуть до музею

На Харківщині від обстрілів постраждали дві жінки

Кількість постраждалих від сильної турбулентності в літаку Singapore Airlines збільшилася до 71 людини, одна людина загинула

Раді пропонують створити ТСК щодо використання коштів держбюджету на фортифікації та БПЛА

Окупанти вдарили по центру Чугуєва, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА