11:18 06.06.2018

У зоні ЧАЕС триває гасіння окремих осередків пожежі, відкритого вогню немає - ДСНС

1 хв читати
У зоні ЧАЕС триває гасіння окремих осередків пожежі, відкритого вогню немає - ДСНС

У зоні відчуження Чорнобильської АЕС (Київська обл.) станом на 10:30 середи тривають заходи з ліквідації окремих осередків пожежі на загальній площі близько 3 га, відкритого вогню немає.

Як повідомляє в середу Державна служба з надзвичайних ситуацій на сторінці в соцмережі Facebook, ситуація в зоні ЧАЕС контрольована.

"Cтаном на 10:30, площe пожежі зменшенj до 3 га. Відкритого вогню немає, спостерігається тління трьох осередків лісової підстилки, трави, повалених дерев і пеньків", - зазначено в повідомленні.

До гасіння пожежі залучено 35 одиниць техніки та 150 рятувальників. Авіація ДСНС здійснила 37 скидів (170 тонн) води.

Радіаційний фон у містах Київ, Чорнобиль і на промисловому майданчику ЧАЕС перебуває в межах норми, зокрема: в Києві радіаційний фон становить 11 мкР/год (безпечний рівень - до 30 мкР/год). У м. Чорнобиль радіаційний фон становить 32 мкР/год (безпечний рівень - до 50 мкР/год). На промисловому майданчику Чорнобильської АЕС радіаційний фон становить 51,6 мкР/год (безпечний рівень - до 140 мкР/год).

Як повідомлялося, загоряння сухої трави в зоні ЧАЕС почалося 5 червня.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.245 (знищення або пошкодження лісових масивів) Кримінального кодексу України. Правоохоронці живають усіх необхідних заходів для встановлення причин пожежі, з'ясовують всі обставини задимлення і загоряння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА