08:06 06.06.2018

Facebook перекрив Huawei доступ до персональних даних

2 хв читати
Facebook перекрив Huawei доступ до персональних даних

До кінця тижня Facebook розірве угоду з китайською компанією Huawei щодо доступу до персональних даних користувачів соціальної мережі, пише The New York Times з посиланням на високопоставлених співробітників Facebook.

Угоду з Huawei було підписано в 2010 році. Однак ця компанія потрапила в список загроз національній безпеці, оскільки тісно співпрацює з китайською владою.

Крім Huawei Facebook уклав угоди про доступ до персональних даних ще як мінімум з трьома китайськими компаніями: Lenovo, Oppo і TCL. При цьому представники соціальної мережі заявили, що дані, якими вони ділилися з Huawei, залишалися на телефоні користувачів, а не на серверах компанії.

Раніше 4 червня NYT написала, що Facebook надав китайським виробникам пристроїв доступ до персональних даних користувачам так само, як і іншим виробникам, включаючи Amazon, Apple, BlackBerry і Samsung.

Компанія Facebook передавала дані своїх користувачів без їх дозволу виробникам гаджетів, стверджує видання. За даними газети, близько 60 компаній, які за погодженням з Facebook встановлювали на своїх апаратах додаток соціальної мережі, отримували доступ до інформації про друзів користувачів. Причому відбувалося це навіть у тих випадках, коли самі користувачі забороняли обмін даними в налаштуваннях.

NYT вказує, що Facebook продовжувала надавати дані і після 2011 року, коли компанія пообіцяла не надавати зайву інформацію про користувачів стороннім компаніям. Однак у 2018 році вибухнув справжній сандал, пов'язаний з компанією Cambridge Analytica. Остання, як з'ясувалося, отримувала особисту інформацію про мільйони користувачів Facebook і несподівано використовувала її для політичних технологій.

Особливої ​​гостроти скандал набув після того, як стало відомо, що Cambridge Analytica працювала на штаб республіканця Дональда Трампа. Після його перемоги компанія використовувала результат Трампа для реклами своїх досягнень і доказів ефективності своїх технологій. В результаті Цукербергу довелося давати багатогодинні роз'яснення перед конгресом.

Під час двох попередніх президентських кампаній, коли в 2008 і 2012 роках перемагав демократ Барак Обама, його штаб активно використовував можливості Facebook і не приховував розробки технологій збору і обробки якомога більшої кількості персональних даних користувачів. Соратники Обами пов'язували його перемоги з цим "прогресивним" і "високотехнологічним" підходом. NBC News в 2013 році, наприклад, повідомив, що штаб Обами передав усі накопичені персональні дані третій стороні. Однак в ті часи ці факти не викликали обурення і не стали приводом для розслідувань і допитів.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА