17:18 05.06.2018

Сенцов закликав лідерів країн G7 не зосереджуватися лише на ньому в питанні звільнення українських політв'язнів

2 хв читати
Сенцов закликав лідерів країн G7 не зосереджуватися лише на ньому в питанні звільнення українських політв'язнів

Український політв'язень, режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ, який оголосив 14 травня голодування, написав листа лідерам країн "Великої сімки" (G7) із закликом не зосереджуватися лише на його долі в питанні звільнення українських політв'язнів, повідомляє hromadske.ua .

У фотокопії листа О.Сенцова, яку hromadske.ua передала сестра політв'язня Наталія Каплан, зазначено: "Шановні панове! Спасибі вам велике за те, що ви і ваші країни робите для України. Нам ще багато що належить зробити самим і з вашою допомогою. Наприклад, перемогти в цій гібридній війні з нашим ворогом. З приводу ситуації з українськими політв'язнями, я сподіваюся, що ви щось зможете зробити для вирішення їхніх доль, і не будете зосереджуватися на одній особистості, наприклад, мені. А допоможете багатьом".

"Удачі вам у вашій нелегкій справі! Слава Україні", - закінчив листа режисер.

Як повідомлялося, 4 червня представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір (Harlem Désir) звернувся до міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лавроваз проханням розглянути справу Олега Сенцова і звільнити його з ув'язнення.

"Я написав міністру закордонних справ Сергію Лаврову розглянути справу Олега Сенцова. Його подальше утримання під вартою необгрунтоване. Мене турбує погіршення його здоров'я після того, як він почав голодування. Я закликаю Росію звільнити його", - написав А.Дезір на своїй сторінці в мікроблозі "Твіттер".

Згідно з інформацією Української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, в Росії на сьогодні з політичних мотивів утримують 64 українців.

Як повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, у Росії і на окупованих територіях на сьогодні голодують четверо українських політв'язнів: Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Олександр Шумков і - найдовше - Володимир Балух.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА