11:07 05.06.2018

Адвокат Дінзе зустрівся із Сенцовим

3 хв читати
Адвокат Дінзе зустрівся із Сенцовим

Адвокат Дінзе зустрівся із Сенцовим - ЗМІ

Київ. 5 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Адвокат Дмитро Дінзе, що представляє інтереси українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно засудили в РФ та який оголосив 14 травня голодовку, зміг зустрітися зі своїм підзахисним у понеділок, повідомляє "Радіо Свобода".

"Виглядає він у цілому нормально, за ним стежать лікарі... Внутрішні органи в нормі, перебуває в задовільній формі. Постійно оглядає лікар у колонії... На 12-й день голодовки він сказав Олегу, що йому треба колоти підтримувальний коктейль: прокапують раз на два дні", - сказав Д.Дінзе.

"Зараз його стан на піку і в будь-який момент може піти негативна реакція. У кожного організму вона настає в різні терміни, але точно до 30-го дня станеться. Коли таке станеться, його зондуватимуть, заливатимуть поживну суміш в ніс. Однак, якщо він не перестане і після цього відмовлятися від їжі, то кінець буде фатальний. Це не була погроза, лікар просто попередив Олега", - додав адвокат.

При цьому, за його словами, О.Сенцов висловив жаль у зв'язку з тим, що голодовку услід за ним розпочав Олександр Кольченко, враховуючи його слабке здоров'я.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook Д.Дінзе написав після зустрічі: "Заповіт поки що писати рано. Ще поборемося. О.Сенцов".

Як пише видання, зустріч відбулася в понеділок, 4 червня. Цього дня О.Сенцов зустрівся не лише з Д.Дінзе, а й з кінорежисером Аскольдом Куровим, також запланована його зустріч із архієпископом Сімферопольським і Кримським Української православної церкви Київського патріархату Кліментом.

При цьому спочатку працівники колонії дали зрозуміти О.Сенцову, що він може зустрітися або з А.Куровим, або з архієпископом Кліментом, але останнього режисер не знав і тому відмовився від зустрічі з ним. Пізніше адвокат розповів йому, що за російським законодавством він має право на відправлення релігійних потреб і не за рахунок кількості дозволених побачень, а також розповів йому про діяльність архієпископа для підтримки політв'язнів та їхніх сімей у Криму. О.Сенцов написав згоду на зустріч із формулюванням: "Несподівано виникла необхідність у сповіді". Проте в понеділок Клімент потрапити до О.Сенцова не встиг. Архієпископ, як і Д.Дінзе з А.Куровим, залишилися в Лабитнангі на 5 червня.

Як повідомлялося, в серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у створенні на території півострова терористичного угруповання.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомій як "Білий ведмідь".

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають у РФ та анексованому Криму.

28 травня Управління ФСВП у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що О.Сенцов дав згоду на "підтримувальну терапію" і перебуває під динамічним наглядом медичних працівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку в районах Лук'янців і Вовчанська ЗСУ перемістилися на більш вигідні позиції, бої тривають - Генштаб

У Києві на вул. Антоновича частково відновлено рух транспорту після пошкодження тепломагістралі - КМДА

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА