15:54 04.06.2018

Московський суд засудив українця Сущенка до 12 років колонії суворого режиму

1 хв читати
Московський суд засудив українця Сущенка до 12 років колонії суворого режиму

Мосміськсуд засудив до 12 років колонії суворого режиму за шпигунство громадянина України Романа Сущенка за шпигунство в Росії, передає кореспондент "Інтерфаксу".

"Визнати Сущенка винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ (шпигунство) і призначити йому покарання у вигляді 12 років із відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму", - оголосив у понеділок рішення суддя Олег Музиченко.

Процес у справі щодо Р.Сущенка проходив в закритому режимі, тому судом було оголошено лише вступну та резолютивну частину вироку.

Як повідомлялося, під час дебатів сторін обвинувачення пропонувало призначити українцеві покарання у вигляді 14 років колонії суворого режиму. Захист наполягав на невинності підсудного, який, на її думку, став жертвою провокації.

Про затримання Р.Сущенко співробітниками російських спецслужб при нібито "проведенні шпигунської акції" в Москві стало відомо в жовтні 2016 року. Йому пред'явили обвинувачення в шпигунстві, столичний Лефортовський суд санкціонував його арешт.

Захисник Марк Фейгін стверджує, що Р.Сущенко, який протягом шести років проживав у Франції, як паризький кореспондент агентства "Укрінформ", неодноразово відвідував Росію і під час затримання перебував тут в особистих справах - у Росії у нього проживають родичі.

У Києві затримання Р.Сущенка розцінюють як провокацію, а обвинувачення в шпигунстві вважають надуманими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА