08:30 03.06.2018

СБУ затримала торговців саморобними вибуховими пристроями в Житомирській області

2 хв читати
СБУ затримала торговців саморобними вибуховими пристроями в Житомирській області

Співробітники Служби безпеки України затримали в Житомирській області двох торговців саморобними вибуховими пристроями (СВУ) на основі тротилу та вилучили у них ще 4,5 тис. сигарет і 100 літрів спирту, повідомляють у прес-службі СБУ.

"Правоохоронці встановили, що двоє жителів районного центру організували виготовлення вибухових пристроїв у приватному будинку одного зі спільників. Тротилові шашки та інші засоби детонації ділки отримували від знайомих, які їздили в особистих справах до району проведення операції Об'єднаних сил", - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували факт реалізації вибухового пристрою, виготовленого з шести тротилових шашок загальною вагою понад кілограм, за три тисячі гривень.

Співробітники СБУ затримали зловмисників в рамках раніше відкритого кримінального провадження.

"Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання і роботи фігурантів справи правоохоронці вилучили ще одну тротилову шашку вагою двісті грамів і незареєстровану зброю травматичної дії", - відзначили в прес-службі.

Також, у підсобному приміщенні одного з ділків, виявлені 4,5 тис. пачок контрафактних сигарет і 100 літрів спирту для виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції. За попередніми висновками, вартість вилученої "продукції" становить понад 110 тис. гривень.

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. В рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України встановлюються інші особи, причетні до незаконної діяльності.

Операція з викриття зловмисників проводилася спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА