10:54 02.06.2018

Виверження вулкана на Гаваях призвело до руйнування майже 90 будинків

1 хв читати

До 87 збільшилася кількість будинків, зруйнованих з початку виверження вулкана Кілауеа на Гавайських островах, повідомляє в суботу американський телеканал CNN з посиланням на місцеву Службу цивільної оборони.

Раніше влада Гавайських островів оголосили обов'язкову евакуацію для жителів декількох районів Великого острова, яким загрожують потоки лави з вулкана.

Місцевим жителям дали час до 12:00 п'ятниці за місцевим часом для того, щоб покинути зону лиха. До п'ятниці евакуація була добровільною.

Ті, хто відмовляться виконувати припис про обов'язкову евакуацію, можуть бути заарештовані. Також існують ризики, що екстрені служби не зможуть оперативно відповідати на виклики чи брати на себе відповідальність за порятунок жителів із зони лиха, повідомив офіційний представник Федерального агентства з надзвичайних ситуацій Девід Мейс.

Вулкан Кілауеа на Гаваях почав вивергатися майже місяць тому, за цей час число евакуйованих з небезпечних зон склало більше 400 чоловік. За час виверження утворилися 24 тріщини, з деяких випливає лава.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА