19:31 01.06.2018

Заяву про вихід головреда "РИА Новости Украина" з громадянства України буде подано до АП 4 червня

2 хв читати
Заяву про вихід головреда "РИА Новости Украина" з громадянства України буде подано до АП 4 червня

Заяву про вихід із громадянства України головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського буде передано до Адміністрації президента України 4 червня.

"4 червня ми вже плануємо подати заяву письмово до Адміністрації президента України", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Андрій Доманський.

При цьому він допускає, що заяву можуть не приймати через те, що К.Вишинський не подає її особисто. Адвокат наголосив, що на цей випадок є план "підстраховування".

"Але я б зазначив, що цю заяву було озвучено публічно, через засоби масової інформації", - зауважив А.Доманський.

Адвокат також зазначив, що невідомо, скільки розглядатимуть цю заяву, оскільки чинне законодавство не встановлює термінів для цього.

Правоохоронці 15 травня затримали в Києві керівника "РИА Новости Украина" К.Вишинського. Йому оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. 16 травня його привезли до Херсона для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

21 травня захист подав до Апеляційного суду Херсонської області апеляційну скаргу на арешт К.Вишинського. 1 червня суд відмовив стороні захисту в зміні запобіжного заходу.

Стаття 111 Кримінального кодексу України (держзрада), яку ставлять у провину К.Вишинському, не передбачає альтернативи запобіжному заходу у вигляді тримання під вартою. Але адвокат заявив, що захист буде оскаржувати обраний запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА