18:25 31.05.2018

Підозрюваний в організації "вбивства" Бабченка є виконавчим директором СП "Шмайсер" і волонтером

2 хв читати
Підозрюваний в організації "вбивства" Бабченка є виконавчим директором СП "Шмайсер" і волонтером

Підозрюваний в організації "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман є виконавчим директором українсько-німецького спільного підприємства "Шмайсер" (виробництво зброї) та займається волонтерською діяльністю для потреб українських військових, стверджує його адвокат Євген Солодко.

"Отже, про організатора "замаху на вбивство" Аркадія Бабченка - його звуть Борис Герман, виконавчий директор українсько-німецького СП "Шмайсер", єдиного недержавного підприємства з виробництва зброї в нашій країні. Воно має давні виробничі відносини з Міністерством оборони України, сам Борис відомий своєю волонтерською діяльністю для потреб АТО", - написав Є.Солодко на сторінці у Facebook.

Він додав: "Саме його оптика стоїть на гвинтівках наших снайперів, саме він модернізує і створює найпотужніші снайперські комплекси на базі наявного армійського озброєння".

Адвокат також зазначив, що Б.Герман - юрист за освітою і "давно обрав для себе улюблену справу - зброю".

Є.Солодко також дивується через підозри стосовно його підзахисного в організації замаху на А.Бабченка.

"По-перше, замовники вбивства Бабченка, судячи з документів, так і залишилися невстановленими. Їх навіть не шукали. По-друге, з розмов Бориса з "кілером" виходить, що його квартира і завод за останні півроку неодноразово обшукувала та сама СБУ, зі співробітниками якої довелося поділитися - в протоколі згадуються 70 тисяч доларів", - стверджує захисник.

Крім того, за його словами, в листуванні йдеться "про що завгодно, але не про вбивство, а ось припущень "кілера" і співробітника, який його допитує, - скільки завгодно".

"Сам "кілер", діючи вже в рамках протоколу про контроль за скоєнням злочину, пропонує "грохнути" таких собі Тодора Пановського і Богданова, говорячи про те, що останнього ненавидить "...з 14-го року". Провокує? Дуже схоже. І останнє - а в чому інтерес Бориса? Незрозуміло, а мотив має бути встановлений", - зазначив Є.Солодко.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, людина з таким ім'ям і прізвищем - Борис Герман - була помічником народних депутатів України Михайла Гончарова (V скликання, 2006-2007 рр., від Соціалістичної партії України) та Ігоря Плохого (VI скликання, 2007-2012 рр., від Партії регіонів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

EBU дискваліфікувала учасника "Євробачення-2024" від Нідерландів

Форум "Інклюзивне відновлення громад" відбувся в Києві

Жителям прикордоння на Сумщині рекомендують утриматися від відвідування кладовищ

Росіяни скинули КАБи на Херсонську область, є загиблий

Ворог посилив наступальні дії на авдіївському, куп'янському, бахмутському напрямках, широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає - ОСУВ "Хортиця"

У неділю в Україні невеликий дощ прогнозується лише в північних областях

СБУ оголосила набір до ЦСО "А"

Російська армія демонструє нездатність застосовувати боєприпаси по намічених цілях - британська розвідка

На Харківщині тривають бої за н.п. на прикордонні, які перебували в "сірій зоні", українські захисники отримують підкріплення і стабілізують смугу

Понад 1,6 тис. абонентів залишилися без газу в Харківській області через обстріли РФ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА