17:49 30.05.2018

Зірване СБУ вбивство журналіста Бабченка замовили спецслужби РФ, завербувавши українця, якого вже затримали, - Грицак

2 хв читати

Служба безпеки України має дані, згідно з якими вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка мало бути вчинене на замовлення спецслужб Російської Федерації, провела спецоперацію за участю самого журналіста з нейтралізації цього злочину і затримала в Києві завербованого громадянина України.

"За отриманими СБУ даними, вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка замовили саме російські спецслужби", - заявив глава СБУ Василь Грицак на брифінгу в середу в Києві.

Він підкреслив, що вбивство А.Бабченка мало стати одним з елементів цілої низки злочинів, що готуються, і терористичних актів.

За словами В.Грицака, для реалізації плану був завербований громадянин України "Г.", який вербував за грошову винагороду осіб з колишніх учасників антитерористичної операції на Донбасі для виконання вбивства.

"Громадянин Г. запропонував своєму знайомому з колишніх АТОшників за грошову винагороду в 30 тис. доларів США здійснити терористичний акт убивства російського журналіста Аркадія Бабченка", - розповів глава СБУ.

"Він передав як організатор безпосередньому виконавцю завдаток у $15тис.", - повідомив В.Грицак.

Після цього в прес-центрі СБ України продемонстрували відеозапис передачі цих коштів.

Керівник спецслужби повідомив, що в Києві протягом дня слідчі й оперативник СБУ проводили оперативну роботу, підсумком якої стало затримання організатора цього вбивства - громадянина Г.

"Відомо, що після скоєння вбивств Г. планував залишити Україну... Через третю країну планував виїхати в РФ", - додав глава СБУ.

Далі буде

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА