17:30 30.05.2018

Організатор "убивства" Бабченка громадянин Г. затриманий в Києві, "виконавець" буде проходити як свідок

2 хв читати
Організатор "убивства" Бабченка громадянин Г. затриманий в Києві, "виконавець" буде проходити як свідок

Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомляє про затримання в Києві в середу організатора "убивства" російського журналіста Аркадія Бабченка, громадянина України Г.

"Хочу повідомити: близько 3 годин тому організатор цього злочину нами був затриманий в місті Києві. Просто зараз ведуться слідчі дії, а також тривають обшуки", - сказав В.Грицак на брифінгу.

Слідчі Служби безпеки України підготували затриманому громадянину підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст.14 "Підготовка до злочину", ч.5 ст.27 "спільництво", ч.3 ст.258 "Терористичний акт "Кримінального кодексу".

За його словами, Г. запропонував своєму знайомому учаснику антитерористичної операції на сході України $30 тис. і передав йому $15 тис. за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився.

"Громадянин Г запропонував своєму знайомому з колишніх АТО-шників за грошову винагороду в 30 тис. доларів США здійснити терористичний акт убивства російського журналіста Аркадія Бабченка", - сказав глава СБУ.

Він повідомив, що організатор цього злочину в цілому говорив про усунення 30 осіб в Україні, а досконале "вбивство" А.Бабченка було пробним.

За словами керівника СБ України, організатору вбивства журналіста російські спецслужби поставили завдання нелегально закуповувати за їхні кошти зброю і боєприпаси з метою "закладки таких баз зі зброєю і боєприпасами на території центральної частини України".

Глава СБУ розповів, що було замовлення на 300 автоматів Калашникова, сотні кілограмів вибухівки, "необмежену кількість патронів", боєкомплект для АГС, мінометні міни.

"Це все задокументовано в рамках негласних слідчо-розшукових дій", - сказав він.

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що АТОшник, який нібито стріляв у А.Бабченка, буде проходити в справі як свідок.

"Він буде проходити як свідок", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів, що буде з виконавцем цього злочину.

Відповідаючи на питання про деталі спецоперації, генпрокурор розповів: "Вчорашня оперативна комбінація передбачає інформування, а також навіть фото, яке повинно було переконати замовника і організатора у виконанні замовлення", - сказав Ю.Луценко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА