11:24 25.05.2018

Ложкін очолив Єврейську конфедерацію України

2 хв читати

 Колишній глава адміністрації президента України Борис Ложкін очолив Єврейську конфедерацію України, його попередник Борис Фуксман став почесним президентом цієї організації.

"Прийняв пропозицію очолити Єврейську конфедерацію України. Вчора президія конфедерації проголосував за обрання мене президентом організації. Це велика честь, і я вдячний за довіру", - написав Б.Ложкін на сторінці в Фейсбуці в п'ятницю.

Він висловив окрему подяку Б.Фуксману, який 8 років був президентом Єврейської конфедерації України. "Радий, що він залишається з нами - як почесний президент", - додав Б.Ложкін.

За його даними, детальний стратегічний план роботи конфедерації буде затверджено на наступних засіданнях. Головні напрямки, на яких буде зосереджена робота, - боротьба з антисемітизмом, внутрішня і міжнародна підтримка української єврейської громади, зміцнення зв'язків з Ізраїлем, збереження пам'яті про жертви Голокосту.

"Хочу підкреслити, що діяльність конфедерації буде за рамками політики. Крім того, ми не є і не прагнемо бути лобістською організацією", - заявив новий президент конфедерації.

Б.Ложкін пояснив, що перш ніж погодитися увійти до президії та стати президентом конфедерації, він зустрівся з головою Всесвітнього єврейського конгресу Рональдом Лаудером. "Пан Лаудер повністю підтримав нас у прагненні посилити представництво української громади на міжнародній арені", - зазначив він.

Єврейська конфедерація України - всеукраїнська спілка, що складається з незалежних громадських, благодійних, релігійних єврейських організацій, діяльність яких спрямована на здійснення благодійництва, відтворення єврейського національного устрою життя, підтримку гуманітарних основ і гуманітарних цінностей. Засновники Конфедерації: Об'єднання іудейських релігійних організацій України; Товариство єврейської культури України; Асоціація єврейських організацій і громад України (Ваад України); Київська міська єврейська громада.

Б. Фуксман також є віце-президентом Всесвітнього єврейського конгресу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Ми пам'ятаємо і шануємо сміливість та людяність українців - Праведників народів світу

Американська військова допомога вже скоро прибуде в Україну - Блінкен

Українська кіноакадемія оголосила номінантів на кінопремію "Золота дзиґа"

Понад половина українців із розумінням ставиться до підвищення тарифів на світло для ремонту пошкодженої інфраструктури - соцопитування

Мінветеранів та Мінцифри проводять бета-тестування е-посвідчення ветерана в "Дії"

З України під виглядом декорацій для акваріума намагалися переслати 52 молюски юрського періоду - Держмитниця

Із окупації вдалося повернути 6 дітей

РФ наступає в Харківській області для створення буферної зони, а не з метою подальшого просування - ISW

Держслужбовці, у яких є бронь, мають уточнити свої дані в ТЦК - Міноборони

Білий дім планує днями виділити черговий транш військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА