13:39 24.05.2018

Київ посилює охорону і заходи безпеки в усіх навчальних закладах

2 хв читати
Київ посилює охорону і заходи безпеки в усіх навчальних закладах

Постійна комісія з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Київської міської ради проголосувала за доручення департаменту освіти та районним управлінням освіти забезпечити посилення охорони та заходів безпеки в усіх навчальних закладах столиці, повідомила голова комісії Ганна Старостенко.

"У зв'язку з поширенням отруєння школярів газоподібними речовинами в Україні ми маємо убезпечити маленьких киян від таких випадків. Особливо зараз, напередодні останніх дзвоників та під час Ліги чемпіонів, безпека дітей у місті має бути особливим пріоритетом і для наших правоохоронців, і працівників навчальних закладів. Тому сьогодні ми дали доручення департаменту і районним управлінням посилити заходи безпеки в наших школах і садках", - наводить слова Г.Старостенко прес-служба Київради в четвер.

Вона зазначила, що йдеться, зокрема, про посилення охорони та обмеження доступу на територію навчальних закладів осіб, що не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також йдеться про посилення контролю за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщень навчальних закладів отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю та здоров'ю.

"Крім того, відповідно до рекомендацій Міносвіти, доручаємо навчальним закладам провести роз'яснення для учнів, студентів, батьків і працівників щодо поведінки в разі виникнення ситуацій, що загрожують їхній безпеці та здоров'ю. Залучати до такої роботи співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів. І що важливо - забезпечити інформування правоохоронних органів у разі виявлення біля закладів освіти підозрілих осіб або предметів, які можуть становити загрозу здоров'ю та життю", - наголосила голова комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА