09:01 24.05.2018

Північна Корея погрожує зірвати переговори з Трампом

2 хв читати
Північна Корея погрожує зірвати переговори з Трампом

Північна Корея може переглянути план саміту з США, якщо Вашингтон дотримуватиметься "незаконних і обурливих дій". Про це заявила заступник міністра закордонних справ КНДР Чхве Сон Хі, передає Yonhap.

Слова чиновниці передало Центральне інформаційне агентство КНДР. Вона розповіла, що доля запланованого на 12 червня саміту між Кім Чен Ином і президентом США Дональдом Трампом повністю залежить від поведінки США.

"Чи зустрінуться США з нами в залі засідань або вони зустрінуться з нами в ядерному протистоянні, повністю залежить від рішення і поведінки Сполучених Штатів", - сказала вона.

"У разі, якщо США образять нашу добру волю і будуть чіплятися за незаконні і обурливі дії, я висуну пропозицію нашому вищому керівництву переглянути саміт КНДР - США", - додала вона.

Раніше, 15 травня, КНДР пригрозила скасувати переговори на вищому рівні з США через військові навчання. Негативну реакцію з боку КНДР викликали проведені на Корейському півострові навчання Max Thunder, в яких беруть участь військові США і Південної Кореї. Навчання з цією назвою проводяться з 2009 року. У 2018 році в них взяло участь близько 100 бойових літаків, у тому числі вісім винищувачів п'ятого покоління F-22 і стратегічні бомбардувальники B-52.

Білий дім у відповідь на це заявив, що не готовий проводити переговори за будь-яку ціну. Віце-президент США Майк Пенс заявив, що Трамп готовий відмовитися від запланованого на 12 червня саміту з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, після того як Пхеньян пригрозив скасувати цю зустріч. Як зазначив Пенс, Пхеньяну не слід вимагати від Сполучених Штатів поступок заради обіцянок, яких він не має наміру виконувати. "Було б великою помилкою для Кім Чен Ина думати, що він може розіграти Дональда Трампа", - сказав тоді Пенс.

На пряме запитання, чи може Трамп відмовитися від саміту, запланованого на 12 червня в Сінгапурі, Пенс відповів: "Без сумнівів".

Керівництво КНДР пішло на контакти з Сеулом і США в кінці 2017 року, який ознаменувався серією ракетних і ядерних випробувань, що призвело до нових санкцій і посилення військової присутності США в регіоні. Спочатку Пхеньян заявив про бажання брати участь у зимовій Олімпіаді, а кульмінацією розрядки стали переговори в демілітаризованій зоні між Кім Чен Ином і президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА