17:35 23.05.2018

У Львові відкрили "Меморіал пам'яті словенських воїнів 1914-1918"

1 хв читати

У Львові на Личаківському цвинтарі за участю міністра оборони Словенії Андрія Катіча і заступника міністра оборони України з питань євроінтеграції Анатолія Петренка в середу відкрито пам'ятний знак "Меморіал пам'яті словенських воїнів 1914-1918 рр.".

"Галичина для нас надзвичайно важлива, як історична пам'ять нашого народу. Саме тут велика частина загиблих у Першій світовій війні словенців знайшла свій останній спочинок. Ми ніколи не знайдемо всіх могил словенських воїнів, полеглих на східному фронті Першої світової війни. І пам'ятник, який ми сьогодні відкриваємо, дає можливість нам, словенцям, гідно їм вклонитися. Дякую за таку можливість. Слава всім полеглим за Батьківщину", - цитує А.Катіча прес-служба Міноборони України.

У свою чергу О.Петренко наголосив, що відкриття Меморіалу полеглим словенським воїнам - "це відображення взаємної поваги, мудрості, толерантності, а головне - солідарності із загальною історією словенського та українського народів".

Пам'ятний знак вагою близько 3 тонн виготовили словенські майстри з похорського граніту і доправили до України. Благоустрій навколо меморіалу здійснили працівники історико-меморіального музею-заповідника "Личаківський цвинтар" і військовослужбовці Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА