07:05 23.05.2018

У Київраді підтримують петицію про створення скверу імені Василя Сліпака

2 хв читати
У Київраді підтримують петицію про створення скверу імені Василя Сліпака

У Київраді підтримують петицію про створення арт-скверу імені загиблого на Донбасі соліста Паризької опери Василя Сліпака, повідомила прес-служба ради.

"Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати підтримали електронну петицію про створення арт-скверу на розі Андріївського узвозу та вул. Боричів Тік. Зеленій зоні мають присвоїти ім'я всесвітньо відомого українського оперного співака, соліста Паризької опери, героя України Василя Сліпака", - йдеться в повідомленні на сайті Київради у вівторок.

Посилаючись на юридичні норми, привласнення імен фізичних осіб розглядається тільки за результатами громадського обговорення.

"Для дотримання процедури, встановленої законодавством, на засідання Комісії з питань найменувань, потрібно буде подати історичну або історико-біографічну довідку В.Сліпака, письмову згоду родичів на присвоєння імені, а також обґрунтування необхідності вказаного найменування", - підкреслили в Київраді.

Крім того, дане питання може бути розглянуто на засіданні Комісії з питань найменувань тільки після прийняття Київрадою рішення про надання земельній ділянці на Андріївському узвозі статусу скверу.

"Необхідно вирішити питання з фактичним землекористувачем і вжити заходів щодо розробки та затвердження проекту землеустрою щодо зміни категорії цільового призначення цієї ділянки", - йдеться в повідомленні.

В інформації нагадується, що електронну петицію підтримали 10,086 тис. осіб, при мінімально необхідних 10 тис. За словами автора е-звернення Євгена Романенка, арт-сквер стане майданчиком, на якому збиратимуться і пропагуватимуть українську культуру художники і громадські діячі, також будуть проводитися дитячі художні та музичні конкурси тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА