18:40 21.05.2018

Захист подав апеляцію на арешт керівника "РИА Новости-Украина" Вишинського

2 хв читати

 Захист у понеділок подав апеляційну скаргу на арешт керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Андрій Доманський.

За його словами, апеляцію було відправлено поштою цього понеділка, а у вівторок, 22 травня, буде подано безпосередньо до суду.

А.Доманськиий висловив сподівання, що протягом 5 днів суд призначить дату розгляду цієї апеляційної скарги.

Як повідомлялося, 15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві.

Слідство встановило, що "Федеральне державне унітарне підприємство "Міжнародне інформаційне агентство "Россия сегодня" для проведення підривної діяльності проти України в 2014 році без передбаченої законом України "Про інформаційні агентства" державної реєстрації створило "Российское информационное агентство Новости-Украина", за допомогою якого протягом кількох років українські медіа наповнювалося спотвореною інформацією про події в країні, зокрема всіляко виправдовувалася окупація півострова Крим Російською Федерацією.

Під час розслідування були отримані докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки.

За результатами слідчих і негласних слідчих дій встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності зазначених медіаресурсів в Україні.

Правоохоронці затримали 15 травня в Києві керівника "РИА Новости-Украина "К.Вишинського. Увечері цього ж дня йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня його привезли до Херсона для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міський суд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

Стаття 111 Кримінального кодексу України (держзрада), за якою обвинувачують К.Вишинського, альтернативи утримання під вартою як запобіжного заходу не передбачає. Але адвокат заявив, що захист оскаржуватиме обраний запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА