16:32 21.05.2018

Сенцова перевели до одиночної камери в "безпечному місці"

1 хв читати
Сенцова перевели до одиночної камери в "безпечному місці"

 Українського кінорежисера Олега Синцова, незаконного засудженого на території Російської Федерації, який оголосив голодування, перевели до "безпечного місця", де його утримують одного, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

"За регламентом покладається ізолювання такого ув'язненого, який оголосив голодування. Його помістили в окрему камеру в окремому "безпечному місці", називається так, куди поміщають, там засудженого йтримують одного, без жодних зовнішніх контактів", - сказав він на прес-конференції у понеділок у Києві.

Д.Дінзе також додав, що середній термін, під час якого людина може продовжувати голодування, становить два місяці і може коригуватися, залежноі від, наприклад, наявності хронічних хвороб. "Він голодуватиме до кінця... Він не буде йти на жодні поступки", - наголосив адвокат.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ режисера обвинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомої як "Білий ведмідь".

16 травня О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити усіх українців, яких утримують у РФ та анексованому Криму.

Україна, світове співтовариство неодноразово закликала РФ звільнити незаконно засудженого О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА