20:40 18.05.2018

Обстріли населення на Донбасі підтверджують необхідність якнайшвидшого введення миротворців

2 хв читати
Обстріли населення на Донбасі підтверджують необхідність якнайшвидшого введення миротворців

Міністерство закордонних справ України закликає світову спільноту засудити теракти в Троїцькому (Луганська обл.) і Світлодарську (Донецька обл.), що сталися 17-18 травня та посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує нові злочини російських окупаційних військ проти мирних жителів Донбасу. (...)Закликаємо міжнародне співтовариство засудити теракти у с. Троїцьке та м.Світлодарську та посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль з тим, щоб зупинити небезпечну ескалацію на Донбасі, яка призводить до нових жертв, зокрема серед цивільного населення", – йдеться в заяві МЗС, поширеній у п'ятницю.

У відомстві зазначили, що чергові злочини російських окупантів свідчать про те, що "Росія продовжує ігнорувати свої зобов’язання згідно з Мінськими домовленостями, зривати досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи домовленості щодо припинення вогню і цілеспрямовано вдається до ескалації".

"Загострення ситуації на Донбасі та триваючі страждання цивільного населення підтверджують необхідність якомога скорішого започаткування миротворчої місії на Донбасі", – переконані в МЗС України.

У заяві також зазначено, що злочини РФ та її найманців на Донбасі вимагають "більш рішучого й ефективного реагування з боку міжнародного співтовариства".

Як повідомлялося, вранці 17 травня бойовики обстріляли з артилерії центральну частину Світлодарська (Донецька обл.). Один із снарядів влучив у двір місцевої школи, в якій на той час було 387 дітей та 46 працівників.

Крім того, в ніч на 18 травня НЗФ прицільно обстріляли житловий масив с. Троїцьке (Луганська обл.), унаслідок чого загинули двоє цивільних осіб, ще двоє дістали важких поранень. Обстріл вівся із забороненої Мінськими домовленостями важкої артилерії калібру 152 мм з тимчасово окупованої території Первомайського району.

Правоохоронні органи України кваліфікували обидва обстріли як теракти, відкрито кримінальні провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА