09:24 18.05.2018

Україна згадує жертв депортації кримськотатарського народу

1 хв читати

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу констатував її катастрофічність для кримських татар.

"Депортація мала катастрофічні наслідки для кримських татар. Тільки замисліться, життя 191 тисячі людей зруйнувала жорстока радянська система. Пам’ятаємо трагедію кримськотатарського народу", - написав він у своєму мікроблозі Twitter 18 травня.

18 травня 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар. Україна цього дня відзначає День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановує пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу.

У грудні 2015 року прокуратура АР Крим розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактом насильницького переселення в 1944 році кримськотатарського народу та представників інших національних груп із території Кримської АРСР. Прокуратура Автономної Республіки Крим у 2017 році оформила підозру Йосипу Сталіну та Лаврентію Берії у скоєнні геноциду в зв'язку з депортацією кримських татар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА