20:55 16.05.2018

Парубій направив до регламентного комітету ВР подання генпрокурора на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Дунаєва

2 хв читати
Парубій направив до регламентного комітету ВР подання генпрокурора на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Дунаєва

Голова Верховної Ради Андрій Парубій направив до комітету з питань регламенту подання генерального прокурора Юрія Луценка щодо надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Сергія Дунаєва.

"Учора, 15 травня, до Верховної Ради надійшло подання від генерального прокурора щодо надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дунаєва Сергія Володимировича, члена фракції "Опозиційний блок", - повідомив прес-секретар спікера Андрій Ковальов журналістам у середу ввечері.

Прес-секретар також додав, що А.Парубій невідкладно передав документи на розгляд комітету Верховної Ради з питань регламенту.

Як повідомлялося, 15 травня генеральний прокурор України підписав подання на надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції "Опозиційний блок" С.Дунаєва, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Генпрокурор Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа С.Дунаєва. Досудове розслідування здійснює НАБУ під процесуальним керівництвом САП за ст. 366-1 КК України", - написала вона в мікроблозі у Twitter у вівторок.

Л.Сарган оприлюднила фотокопію цього подання від 15 травня, направленого на ім'я голови Верховної Ради Андрія Парубія. Згідно з документом, до нього додаються матеріали в одному томі на 216 сторінках.

Ст. 366-1 Кримінального кодексу України - декларування недостовірної інформації. Передбачається покарання - штраф від двох тисяч п'ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на термін від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або позбавлення волі на термін до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність на термін до трьох років.

С.Дунаєва обрано до Верховної Ради у 2014 році за виборчим округом №107 (Луганська область). Член парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції.

За інформацією ЗМІ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подала до Генпрокуратури матеріали на зняття недоторканності з С.Дунаєва, оскільки правоохоронці мають відомості, що цей нардеп міг порушити ст. 366-1 КК. Ідеться про незадекларовану частку в низці підприємств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА