14:55 16.05.2018

Стан Сенцова контролюють медики колонії

2 хв читати
Стан Сенцова контролюють медики колонії

Український режисер Олег Сенцов, який відбуває покарання в колонії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, оголосив голодування в знак протесту проти вироків українським громадянам в Росії, знаходиться під наглядом тюремних лікарів, його здоров'я не викликає занепокоєння, повідомили в прес-бюро регіонального управління Федеральної служби виконання покарань.

"14 травня засуджений Сенцов звернувся до адміністрації виправної установи, де він відбуває покарання, із заявою про відмову від прийому їжі", - йдеться в повідомленні прес-бюро, що надійшов в середу на запит "Інтерфаксу".

У ньому наголошується, що в даний час О.Сенцов знаходиться під постійним контролем працівників медичної частини установи.

"Стан його здоров'я задовільний. При подальшому відмову від прийому їжі динамічне спостереження за Сенцової медичними працівниками буде продовжено, а також проведені загальноклінічні аналізи для спостереження за станом його здоров'я", - йдеться в прес-релізі.

Раніше в середу сайт "Громадське" з посиланням на двоюрідну сестру О.Сенцова Наталію Каплан повідомив, що О.Сенцов оголосив голодування.

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом і знаходиться в колонії міста Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою її припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ", - написав О.Сенцов в заяві, скан-копія якого була опублікована сайтом.

За даними видання, О.Сенцов повідомив адвокату, що готувався до голодування два місяці, відмовляючись від передач та "фізично налаштовуючи організм". У зв'язку з цим захисник не виключив, що О.Сенцова можуть направити на примусове психіатричне обстеження і організовують примусове харчування.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за спробу створення на території Криму терористичного співтовариства.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомої як "Білий ведмідь".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА