16:24 15.05.2018

Суд продовжив арешт Н.Савченко на два місяці

2 хв читати
Суд продовжив арешт Н.Савченко на два місяці

 Шевченківський районний суд м.Києва продовжив до 13 липня запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для народного депутата України Надії Савченко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні у вівторок суд задовольнив відповідне клопотання Головної військової прокуратури України.

Як повідомлялося, 22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створення терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Н.Савченко до 20 травня. Того ж дня Н.Савченко оголосила голодування.

29 березня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу адвокатів Н.Савченко на рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання такого запобіжного заходу.

17 квітня Н.Савченко пройшла процедуру судово-психологічної експертизи з використанням поліграфа.

Раніше адвокат Віктор Чевгуз подав заяву про самовідвід. У свою чергу, Н.Савченко стверджувала, що сама відмовилася від нього. Пізніше з нею припинили співпрацю адвокати Олег Соловей і Дмитро Бугай. Н.Савченко також написала відмову від послуг Олександра Шадріна, який нешодавно вступив у її справу як адвокат.

14 травня Н.Савченко заявила в суді щодо продовження терміну її арешту про відмову від усіх своїх адвокатів і попросила суд надати їй безкоштовного державного захисника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА