13:06 14.05.2018

Мінрегіон розробляє модель розвитку Карпат

2 хв читати
Мінрегіон розробляє модель розвитку Карпат

Робоча група Кабінету Міністрів України на чолі з першим заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В'ячеславом Негодою розпочала розробку моделі розвитку гірських і високогірних територій Карпат, повідомила прес-служба міністерства.

"Специфіка рельєфу робить території важкодоступними, що зумовлює низьку активність бізнесу, низькі обсяги інвестицій, високу трудову міграцію. За таких умов гірським територіями складно конкурувати з іншими. Щоб забезпечити їх розвиток, маємо спільно напрацювати політику сталого розвитку гірських територій Карпат", - цитує В.Негоду прес-служба Мінрегіону.

За його словами, робоча група розробить і подасть на розгляд Кабміну механізми для розвитку інфраструктури цього регіону, інструменти для створення робочих місць і розвитку бізнесу.

Згідно з повідомленням Мінрегіону, робочу групу створено за дорученням прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. До її складу ввійшли представники дев'яти міністерств, а також Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької обласних держадміністрацій і рад. Перше засідання групи відбулося 10 травня.

У прес-службі Мінрегіону також нагадали, що Кабмін у березні направив на розгляд Верховної Ради законопроект №8154 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сталого розвитку та створення нових робочих місць у гірських і високогірних населених пунктах".

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, Кабмін пропонує встановити підвищені коефіцієнти при розрахунку державної медичної та освітньої субвенції для гірських і високогірних населених пунктів. Крім того, законопроект передбачає розробку та фінансування держпрограм для стимулювання розвитку гірських регіонів, а також упровадження заходів щодо поліпшення очисних споруд.

Крім того, уряд пропонує в законопроекті скоротити мінімальну площу індустріального парку в гірських регіонах до 10 га за наявного мінімуму 15 га для будь-яких територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Міністр оборони Китаю заявляє про відсутність поставок зброї Росії

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів

Китайський безекіпажний космічний корабель приземлився на зворотному боці Місяця для історичної місії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА