08:12 14.05.2018

В Єрусалимі відкриється посольство США

2 хв читати
В Єрусалимі відкриється посольство США

Церемонія відкриття посольства США в Ізраїлі, перенесеного з Тель-Авіва, відбудеться в Єрусалимі в понеділок, відкриття дипломатичного представництва приурочено до 70-річчя від дня утворення єврейської держави.

У церемонії візьмуть участь близько 800 осіб. Очікується, що американську офіційну делегацію очолить заступник держсекретаря США Джон Салліван. До складу делегації також увійдуть посол США в Ізраїлі Девід Фрідман, глава міністерства фінансів США Стівен Мнучін і спецпредставник США на міжнародних переговорах Джейсон Грінблатт.

Крім того, відкриття посольства відвідають дочка і радниця президента США Іванка Трамп, а також її чоловік, старший радник президента Джаред Кушнер. Президента США Дональда Трампа на церемонії не буде.

Посольство розташовується поблизу Арнона, де раніше знаходилося генеральне консульство США. Минулого тижня на вулицях Єрусалиму з'явилися дорожні покажчики до посольства з написами на івриті, арабською та англійською мовами. Один з них встановив особисто мер Єрусалиму Нір Баркат.

Окрім того, площу, розташовану поруч з новим посольством США в Єрусалимі, незабаром перейменують на честь президента США. Площа, яка тепер носитиме назву "Площа Сполучених Штатів на честь президента Дональда Трампа", знаходиться на перетині вулиці Давида Флюссера і Кфар-Ецион.

Будівля в Тель-Авіві, де досі розташовувалося посольство США, продовжить використовуватися американськими дипломатичними представниками. Більшість співробітників, число яких становить близько 850 осіб, продовжать працювати в Тель-Авіві доти, поки будівельні роботи в будівлі в Єрусалимі не будуть повністю завершені. Однак посол США в Ізраїлі і низка його підлеглих негайно почнуть роботу в Єрусалимі.

У понеділок поліція посилить заходи безпеки в Єрусалимі, оскільки багато палестинських лідерів напередодні відкриття посольства США закликали палестинців до "величезного, масового дня гніву". Крім цього, 15 травня палестинці щорічно відзначають день "Накба" або "день катастрофи", пов'язаний з втратою арабськими палестинцями батьківщини.

Президент США Д.Трамп заявив про рішення Вашингтона визнати Єрусалим столицею Ізраїлю і перенести американське посольство з Тель-Авіва до Єрусалима в грудні 2017 року.

Слідом за ним про подібне рішення оголосили Гватемала і Парагвай. На початку травня представники Гватемали в Ізраїлі перевезли до нової будівлі посольства в Єрусалимі прапор країни, меблі та обладнання, також частина співробітників посольства Гватемали покинули свої службові квартири в Тель-Авіві і переїхали до Єрусалима.

Очікується, що президент Гватемали Джиммі Моралес прибуде до Ізраїля 14 травня, а 16 травня спільно з главою МЗС Сандрою Джовель візьме участь в церемонії відкриття посольства Гватемали в Єрусалимі.

Перенесення посольства Парагваю до Єрусалима заплановано на кінець травня

Крім того, можливість перенесення свого диппредставництва з Тель-Авіва до Єрусалима розглядає Гондурас, а Чехія має намір відкрити в Єрусалимі почесне консульство, а також чеський культурний центр - у кінці 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА