19:23 10.05.2018

Кабмін затвердив план заходів-2018 з ушанування Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

1 хв читати
Кабмін затвердив план заходів-2018 з ушанування Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів на 2018 рік щодо вшанування Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в четвер.

"Планується здійснити комплекс заходів, спрямованих на вшанування Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, ознайомлення громадськості з історичними фактами і обставинами реалізації злочинних акцій, скоєних радянською репресивною машиною", - йдеться в повідомленні Міністерства культури.

Зокрема, 18 травня в Києві на Софійській площі відбудеться мітинг пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, а на майдані Незалежності буде діяти фотовиставка, присвячена трагічним подіям депортації кримських татар.

Цього ж дня відбудеться вечір-реквієм до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, за участю посадових осіб держави, громадських і політичних лідерів, глав дипломатичних місій іноземних держав в Україні, представництв міжнародних організацій, культурних і наукових діячів, керівників релігійних організацій.

Протягом травня - червня заплановано проведення тематичних теле- і радіопередач та показ документальних фільмів про депортацію кримськотатарського народу з Криму, розпочату НКВД 18 травня 1944 року. Зокрема, покажуть художні фільми "Хайтарма" і "Чужа молитва".

Дипломатичні представництва України за кордоном проведуть інформаційно-роз'яснювальні заходи, присвячені трагічним подіям, пов'язаним з геноцидом кримськотатарського народу та осіб інших національностей, зокрема покази фільмів, пов'язаних з депортацією кримськотатарського народу.

В Україні День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу - 18 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА