18:47 10.05.2018

Кабмін затвердив план заходів-2018 з реалізації Нацстратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні

2 хв читати
Кабмін затвердив план заходів-2018 з реалізації Нацстратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів на 2018 рік щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні (2016-2020 роки).

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в четвер.

"Третій рік поспіль ми разом з інститутами громадянського суспільства спільно рухаємося, впроваджуючи Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки, затверджену указом президента України від 26 лютого 2016 року. Щорічно складаємо план заходів щодо її виконання, спрямований на підтримку ініціатив громадськості , а також налагодження ефективного діалогу між владою та громадянським суспільством ", - йдеться в повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

План на 2018 рік складається з 12 заходів. Основні з них: спрощення та удосконалення механізму ліквідації громадських організацій (ГО) зі статусом юридичної особи; впровадження е-процедур конкурсів з визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, на реалізацію яких надається фінансова підтримка; розробка законопроекту з питань захисту найменувань і символіки ГО та міжнародних організацій; введення онлайн-реєстрації ГО та благодійних організацій через електронні сервіси Міністерства юстиції; удосконалення механізму формування та діяльності громадських рад при органах виконавчої влади.

Також план передбачає: проведення інформаційної кампанії з надання соціальних послуг; налагодження співпраці між поліцейськими і благодійними організаціями для запобігання шахрайству під час публічного збору благодійних пожертв у публічних місцях; розробку навчальних програм з формування громадянських компетенцій у державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Крім того, передбачається реалізація загальнонаціонального проекту "Я маю право!" щодо підвищення рівня знань громадян про гарантовані їм Конституцією і законами України прав; проведення дистанційного онлайн-навчання держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування за курсом "Розумне взаємодія", спрямованого на налагодження ефективного міжсекторального співробітництва з широким залученням громадян та використанням сучасних технологій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА