15:23 09.05.2018

Турчинов просить СБУ розглянути питання внесення до списку санкцій електронних ЗМІ, які транслювали "військовий парад "ДНР"

2 хв читати
Турчинов просить СБУ розглянути питання внесення до списку санкцій електронних ЗМІ, які транслювали "військовий парад "ДНР"

 Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов звернувся з офіційним листом до Служби безпеки України щодо внесення до списку санкцій українських електронних ЗМІ, що забезпечували пряму трансляцію "військового параду" так званої "ДНР" з окупованого Донецька.

"Сьогодні, коли весь світ згадує мільйони людей, які загинули під час Другої світової війни, деякі українські електронні ЗМІ вели пряму трансляцію так званого "військового параду" з окупованого Донецька під заголовком "Трансляція з ДНР", - написав О.Турчинов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він наголосив, що тиражування такої інформації, "щоб посіяти розбрат і зневіру" і "перетворити визвольну війну на громадянську" є одним з пріоритетів гібридної війни, яку веде проти нас Росія. "А в цьому випадку ми можемо говорити і про цілком конкретний злочин - популяризацію терористичної організації", - додав секретар РНБО.

"Адекватна протидія інформаційный агресії - необхідний і важливий елемент захисту нашої країни. Саме тому я звернувся з офіційним листом до СБУ щодо розслідування цього злочину і внесення електронних ЗМІ, які забезпечують пряму трансляцію "святкування" окупаційних військ Росії у Донецьку, до списку санкцій", - повідомив О.Турчинов.

Він наголосив, що в цьому випадку не йдеться про свободу слова чи її обмеження, оскільки "співпраця з терористами, співучасть у терористичній діяльності, популяризація терористичних структур є злочином у будь-якій цивілізованій країні".

Секретар РНБО нагадав, що українську владу також критикували за санкції проти російських електронних ЗМІ та російських соцмереж, але сьогодні західні партнери України, "зокрема, і з урахуванням українського досвіду, безкомпромісно протидіють в своїх країнах інформаційним рупорам російської пропаганди". "У Німеччині та Франції розробляють та ухвалюють жорсткі законодавчі акти ыз протидії інформаційному тероризму та інформаційним фейкам", - додав він.

"З огляду на те, що Україна перебуваэ на передовій в цій війні, нам необхідно негайно імплементувати їх напрацювання і досвід в українське законодавство", - заявив О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про удар по гіпермаркету в Харкові: Якби в України було достатньо засобів ППО та бойової авіації, такі російські удари стали б просто неможливими

ЗЕЛЕНСЬКИЙ: СТАНОМ НА ЗАРАЗ ВІДОМО, ЩО В ГІПЕРМАРКЕТІ В ХАРКОВІ МОГЛИ ПЕРЕБУВАТИ ПОНАД 200 ЛЮДЕЙ

У Харкові один загиблий і щонайменше 4 постраждалих - ОВА

Окупанти вдарили по будгіпермаркету в Харкові, є жертви і постраждалі - мер

На Донеччині воїни-зенітники збили російський штурмовик Су-25

Окупанти завдали удару по спальному району Харкова, інформація щодо постраждалих уточнюється - мер

ДБР відкрило справу проти командування 125 бригади щодо неналежної організації оборони на кордоні в Харківській області

Глава СБУ: морські дрони, оснащені РСЗВ, можуть уражати і морські, і наземні цілі

На Покровському напрямку інтенсивність ворожих атак збільшилася більше ніж утричі - Генштаб ЗСУ

"Укренерго" продовжило застосування графіків обмеження е/е до кінця доби суботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА