13:19 08.05.2018

СБУ провела обшуки в керівників компартії в Києві та області

2 хв читати
СБУ провела обшуки в керівників компартії в Києві та області

Співробітники Служби безпеки України провели слідчі дії (обшуки) у керівників компартії у Києві та Київській області, під час яких виявлено агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму.

"Слідство отримало інформацію про причетність до антидержавної діяльності представників Комуністичної партії України. Співробітники спецслужби провели кілька санкціонованих обшуків у Києві та області, зокрема за місцем проживання керівників компартії", - повідомив прес-центр СБУ у вівторок.

Під час обшуків правоохоронці виявили агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, які планувалося на замовлення російських кураторів поширювати 9 травня для дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні та провокування силових зіткнень між активістами громадсько-політичних об'єднань.

У СБУ зазначили, що слідчі здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади і державної зради (ч. 1 ст. 109, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Під час розслідування правоохоронці встановили механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.

Між тим, народний депутат України (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) Ігор Мосійчук стверджує, що обшуки проводилися у лідера КПУ Петра Симоненка і лідера комсомолу Михайла Кононовича. "У помешканні керівника забороненої КПУ Петра Симоненка і керівника теж забороненого комсомолу України Михайла Кононовича СБУ проводить обшуки", - написав він на сторінці у Facebook.

Крім того, інформація про обшуки є і на Facebook сторінці М.Кононовича. "У глави Комсомолу України Михайла Кононовича СБУ проводить обшуки. Влада руками СБУ намагається зірвати в Україні святкування 9 Травня".

Це повідомлення проілюстровано фотографіями обшуку, на яких видно, зокрема, предмети з комуністичною символікою.

Пізніше на сайті КПУ з'явилося повідомлення, згідно з яким силовики проводять обшуки в офісі Компартії в Києві, а перед цим обшуки проходили у П.Симоненка і М.Кононовича.

У Компартії також стверджують, що продемонстровані "агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму" не мають відношення до КПУ.

Як відомо, з 2015 року в Україні заборонено діяльність Комуністичної партії України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА