19:11 04.05.2018

Українська влада рішуче реагуватиме на будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму

2 хв читати
Українська влада рішуче реагуватиме на будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму

Президент України Петро Порошенко засудив будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму в Україні і заявив, що українська влада рішуче реагуватиме на будь-які спроби посіяти ворожнечу в українському суспільстві.

"Я рішуче засуджую будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму. Вважаю неприпустимими спроби протягнути ці ганебні явища в Україні, як це нещодавно відбувалося під час акцій у Львові та Одесі", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Глава держави наголосив, що "українська влада рішуче реагуватиме на будь-які спроби посіяти ворожнечу в нашому суспільстві", а "реакція українських правоохоронних органів на такі протиправні дії буде миттєвою".

"Україна - не місце для дискримінації та нетерпимості за будь-якими ознаками, адже повага до життя і гідності кожної людини є найвищою цінністю для Української держави", - написав П.Порошенко.

Як повідомлялося, 2 травня в Одесі відбувся марш українського порядку, який зібрав від 700 до 1000 осіб, зокрема представників "Правого сектора", "Свободи", "Національного корпусу" та інших організацій.

4 травня Приморський відділ поліції Одеси розпочав кримінальне провадження за фактом антисемітських висловлювань лідером осередку "Правого сектора" під час маршу 2 травня. Ці дії були кваліфіковані за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян за національними, расовими і релігійними ознаками) Кримінального кодексу України.

Йдеться про фразу "Ми віримо, ми впевнені в тому, що наведемо в Одесі та в Україні справжній український порядок. Україна належатиме українцям, а не жидам, не олігархії. Слава Україні!", яку під час публічного виступу у фінальній частині т.з. маршу українського близько 2 травня в Одесі вимовила лідер одеського осередку "Правого сектора" Тетяна Сойкіна.

Після скандалу у ЗМІ вона пояснила на своїй сторінці в Facebook, що її фразу хибно інтерпретували, попросила вибачення у тих, кого фраза образила, наголосивши, що не мала на увазі євреїв, а звинувачення в антисемітизмі назвала абсурдом.

У свою чергу, прес-секретар єврейської громади "Хабад" у Одесі повідомив, що, окрім поліції, за фактом антисемітських заяв Одеська єврейська громада звернулася із заявою до прокуратури і СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, заявив про контрольовану загалом ситуацію в регіоні

Окупанти беруть мирних жителів Вовчанська в полон - МВС

Голова Військового комітету НАТО: Україна показала світові, що здатна домогтися безпрецедентних успіхів на полі бою; все, що їм потрібно, - наша допомога

В Україні до вихідних потеплішає, місцями пройдуть невеликі дощі

JYSK відкрив новий магазин у Київській області

На українсько-польському кордоні спостерігається збільшення транспортного потоку - Держприкордонслужба

Сили оборони зірвали спроби ворога вклинитися вглиб Вовчанська - Генштаб ЗСУ

Норму про максимальну наповнюваність початкових класів у 24 учні досить складно реалізувати з 1 вересня - освітній омбудсмен

Частину будівель на території Нижньої Лаври використовуватимуть як приміщення музейного призначення - Карандєєв

Прем'єр Словаччини у стабільному стані після замаху - міністр оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА