13:45 04.05.2018

За минулу добу бойовики 55 разів обстріляли позиції ЗСУ

2 хв читати
За минулу добу бойовики 55 разів обстріляли позиції ЗСУ

За минулу добу незаконні збройні формування 55 разів відкривали вогонь по позиціях об'єднаних сил (ОС), втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляють у Міноборони України.

"Загалом за минулу добу зафіксовано 55 прицільних обстрілів по оборонних позиціях підрозділів операції об'єднаних сил (ООС) із різних видів і типів зброї", - повідомив на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк у п'ятницю.

Так, на луганському напрямку зафіксовано 19 прицільних обстрілів, ворог застосовував міномети калібром 120 мм і 82 мм. Загалом на луганському напрямку бойовики випустили близько 60 мін із мінометів калібром 120 мм і понад 80 із мінометів калібром 82 мм. По захисниках Луганського зафіксовано обстріли із зенітної установки ЗУ-23-2.

У Міноборони зазначили, що противник вів тривалий провокаційний обстріл по зазначених позиціях з озброєння БМП, гранатометів різних типів і великокаліберних кулеметів.

На донецькому напрямку зафіксовано 36 ворожих прицільних обстрілів. Із мінометів калібром 82 мм ворог випустив кілька мін по опорних пунктах ОСС поблизу населених пунктів Кам'янка, Піски, Талаківка. Ворожий вогонь зафіксовано поблизу Лебединського, Гнутового, Водяного, Пищевика, а також по чотири рази поблизу населених пунктів Павлопіль, Мар’їнка, Широкине та сім разів по захисниках Авдіївки.

"З метою збереження життів наших захисників українські військовослужбовці відкривали 20 разів вогонь у відповідь. Як і раніше, наші захисники використовували виключно штатну піхотну зброю, дозволену Мінськими домовленостями", - поінформували в оборонному відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

Блінкен: Мобілізація дасть змогу Україні зміцнити оборону і дасть відпочинок воїнам, які понад два роки на фронті

Помічник держсекретаря США не виключив призупинення фінансової допомоги Грузії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА