13:25 03.05.2018

"Репортери без кордонів" заявили про збільшення випадків агресії щодо журналістів в Україні вперше з 2015 року

1 хв читати

В Україні в І кварталі 2018 року сталося 37 випадків агресії до журналістів, що на 46% більше, ніж в аналогічний період минулого року, заявляє виконавчий директор громадської організації "Інститут масової інформації" - представництва в Україні міжнародної організації "Репортери без кордонів "Оксана Романюк.

"За перший квартал 2018 роки ми вперше з 2015 року зафіксували зростання фізичної агресії проти журналістів. За перший квартал відбулося 37 нападів (на журналістів - ІФ). Під нападом я маю на увазі перешкоду для роботи і побиття - я не кажу про загрози. Для порівняння минулого року за перший квартал було 17 (випадків - ІФ.)", - розповіла О.Романюк під час круглого столу, присвяченого Всесвітньому дню свободи преси, в четвер у Києві.

Вона зазначила, що найбільше нападів на журналістів здійснили приватні особи - учасники акцій - 26 випадків, представники місцевої влади та правоохоронних органів - 8 випадків, представники Української православної церкви (Московського патріархату) - три випадки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА