14:37 01.05.2018

Поліція Києва відкрила друге провадження у справі про побиття нардепа Найєма

3 хв читати
Поліція Києва відкрила друге провадження у справі про побиття нардепа Найєма

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне тілесне ушкодження середнього ступеня" КК України після отримання даних від лікарів про стан потерпілого напередодні під час дорожнього конфлікту в центрі Києва народного депутата Мустафи Найєма (фракція "БПП").

"Після того як надійшла інформація від лікарів, додатково відкрили ст. 122 ч. 1 (умисне тілесне ушкодження середнього ступеня) ККУ", - сказав начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко в ефірі телеканалу "112 Україна" у вівторок.

А.Крищенко також повідомив, що четвертого підозрюваного в нападі на парламентарія поки що не затримали. "Його особу встановлено, тривають розшукові дії з метою його затримання і притягнення до відповідальності. Якщо ми протягом доби його не затримаємо, йому буде заочно оголошено про підозру й він буде оголошений у розшук", - поінформував начальник столичного главку поліції.

За словами А.Крищенка, за заподіяння тілесного ушкодження середньої тяжкості порушникам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Як повідомлялося, М.Найєм унаслідок конфлікту, що стався в понеділок увечері в центрі Києва, наразі перебуває в лікарні.

"Кубик" на перехресті бульвару Шевченка з Хрещатиком вирішив, що в нього більше прав, і спробував підрізати. Я такого не люблю. Особливо мажорів і машини супроводу. Якщо підрізають, поводяться по-хамськи і з гонором, не поступаюся принципово. Словом, перегородив дорогу. Виникла перепалка. Викликав 102. Водій і пасажир "кубика" помінялися місцями й вирішили викликати своїх хлопців. Приїхали хлопці, осіб четверо-п’ятеро. Перепалка закінчилася бійкою. Ну, як бійкою - дали в щелепу, далі якийсь час пам'ятаю смутно; наздогнати не вийшло. Тепер у лікарні", - написав сам М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок увечері.

Народний депутат закликав "не створювати ажіотажу" й наголосив, що коментарів, фотографій і "трагічних розповідей" не буде.

"Це не стосується моїх депутатських повноважень, посвідчення не пред’являв, і це не пов'язано з моєю політичною діяльністю. Патрульну викликав за 102 як звичайний громадянин; приїхали в розумні терміни; всі дані автомобілів, фото учасників події передав. На цьому все. Не давайте себе кривдити на дорогах, дорога машина та круті номери - не привід дозволяти комусь плювати собі в обличчя", - підсумував М.Найєм.

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що внаслідок інциденту М.Найєм дістав легкі тілесні ушкодження.

Пізніше А.Геращенко поінформував, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту. "Ними є: Саїтов Ахмед Абубакарович, 14.01.1999 р. н., Саїтов Магомед-Саліх Аргуєвич, 28.10.1996 р. н., Умал Тімербілатов Русланович, 28.08.1996 р. н. Із затриманими проводяться першочергові слідчі дії", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook і розмістив фотографії затриманих.

Нардеп також поінформував, що перевіряється причетність затриманих до інших можливих правопорушень. "Якщо хтось має таку інформацію, прохання телефонувати в поліцію за номером 102", - закликав А.Геращенко.

Пізніше поліція Києва кваліфікувала подію, під час якої М.Найєм дістав тілесних ушкоджень, як хуліганство, трьох активних учасників інциденту доставили в управління поліції.

Близько півночі вівторка нардеп Сергій Лещенко (фракція "БПП") повідомив, що М.Найєма після госпіталізації прооперували, а підозрювані в його побитті намагаються уникнути відповідальності. "Надходять сигнали, що підозрювані вже намагаються "вирішити" питання", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА