07:47 29.04.2018

Кім Чен Ин пообіцяв у травні публічно демонтувати ядерний полігон

2 хв читати
Кім Чен Ин пообіцяв у травні публічно демонтувати ядерний полігон

Лідер Північної Кореї пообіцяв у травні запросити на закриття ядерного полігону журналістів та експертів з питань безпеки. Він запевнив, що все обладнання знаходиться в робочому стані

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив на міжкорейському саміті, що ядерний полігон Пхунгері закриють у травні, процес його демонтажу буде публічним. Про це повідомив журналістам на брифінгу в Сеулі Юн Ен Чан, прес-секретар президента Південної Кореї, передає агентство агентство Yonhap.

Кім Чен Ин пообіцяв запросити до КНДР журналістів і експертів з питань безпеки, які стежитимуть за закриттям полігону. Він відкинув заяви про те, що північнокорейська сторона погодилася демонтувати об'єкти на полігоні, оскільки вони більше не придатні. "Дехто каже, що Північ знищує об'єкти, які не працюють, але ви побачите, що вони в хорошому стані", - сказав лідер КНДР.

За словами представника президента Південної Кореї, північнокорейський лідер також заявив, що в разі підписання мирного договору з США у КНДР не буде необхідності в ядерній зброї.

"Люди побачать, що я не та людина, яка запускає ядерну зброю в бік Південної Кореї, Тихого океану або США", - наводить агентство слова Кім Чен Ина.

"Навіщо нам тримати ядерну зброю і жити в скрутному становищі, якщо ми намагаємося будувати з американцями довірчі відносини, і вони (США) обіцяють нам припинити війну і не нападати на нас? (На КНДР)", - додав він.

Пхеньян гарантує відмову від застосування сили, щоб не повторювалася "хвороблива історія Корейської війни" 1950-1953 років.

27 квітня лідери Південної і Північної Кореї - Мун Чже Ін і Кім Чен Ин - зустрілися в прикордонному пункті Пханмунджом. За підсумками цих історичних переговорів сторони домовилися укласти мирну угоду до кінця 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен зустрівся з представниками Фонду DEJURE та Центру протидії корупції

МВС повідомило про 21 пораненого внаслідок учорашнього обстрілу Харкова

На харківському напрямку в районах Лук'янців і Вовчанська ЗСУ перемістилися на більш вигідні позиції, бої тривають - Генштаб

У Києві на вул. Антоновича частково відновлено рух транспорту після пошкодження тепломагістралі - КМДА

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА