19:25 26.04.2018

Україна та Болгарія підписали декларацію про забезпечення прав болгарської нацменшини

1 хв читати
Україна та Болгарія підписали декларацію про забезпечення прав болгарської нацменшини

Міністерства освіти і науки України та Болгарії підписали декларацію щодо імплементації мовної статті українського закону "Про освіту" та гарантування прав болгарської національної меншини, повідомляє прес-служба Міносвіти в четвер.

"Ми дуже цінуємо конструктивну позицію Болгарії щодо закону "Про освіту" й раді, що нарешті вдалося підписати Декларацію про забезпечення прав осіб, що належать до національних меншин Болгарії, вивчати рідну мову і вчитися на ньому", - заявила український міністр Лілія Гриневич.

За даними прес-служби, в Декларації йдеться про те, що поряд з вивченням державної мови болгарська меншина буде мати необхідні умови для вивчення і навчання рідною мовою.

Сторони окремо підтвердили важливість вивчення державної мови "як фактора інтеграції країни і суспільної злагоди через розширення застосування державної мови в навчальному процесі, зокрема шляхом збільшення часу навчання державною мовою". Декларація також передбачає підписання нового протоколу про співпрацю та обмін.

Міністр освіти та науки Болгарії Красимир Валчев підтвердив, що для Болгарії розвиток партнерських відносин з Україною є дуже важливим, активна співпраця триває і вже найближчим часом болгарська сторона направить свої пропозиції до проекту протоколу про співпрацю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА