15:39 26.04.2018

Міністра у справах ветеранів має бути призначено не пізніше за початок червня - Третьяков

2 хв читати

Голова парламентського комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю, народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Олександр Третьяков заявляє, що міністра у справах ветеранів має бути призначено в Україні не пізніше за кінець травня - початок червня поточного року, повідомляється на офіційному сайті партії "БПП "Солідарність".

"Новостворений орган не зможе розпочати ефективну роботу без першої особи відомства... Для того, щоб Міністерство у справах ветеранів запрацювало з 1 січня 2019 року, відповідно до чинного законодавства, керівника цього відомства має бути призначено не пізніше кінця травня - початку червня цього року. Тоді ми матимемо достатньо часу для якісної підготовчої роботи для створення міністерства", - зазначив О.Третьяков під час міжнародної конференція "VETS: світові практики інтеграції ветеранів до мирного життя".

"Переконаний, що у створенні дієвої системи соціального захисту ветеранів в Україні ми знаходимося на правильному шляху, хоча роботи ще багато. Ми маємо велику перевагу, бо можемо спиратися при створенні міністерства на кращий міжнародний досвід - США, Великої Британії, Канади, Австралії та інших країн, де проблеми ветеранів навчилися вирішувати дуже ефективно. Україні дуже потрібна фахова допомога в цьому питанні, і нам її готові надати", - зазначив він.

Голова комітету наголосив, що ідея створення профільного відомства для ветеранів має значну підтримку в суспільстві, про що свідчать дані соціологічного опитування. "Це означає, що люди розуміють необхідність змін у державній політиці щодо ветеранів", - сказав О.Третьяков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА