12:24 26.04.2018

Суд нагадав Януковичу про можливість залучити держадвоката

2 хв читати
Суд нагадав Януковичу про можливість залучити держадвоката

Оболонський районний суд Києва викликав екс-президента України Віктора Януковича на судові засідання, що розпочнуться 3 і 4 березня о 10:00, і зазначає, що може надати йому державного адвоката для захисту.

Згідно з порядком, опублікованим у четвер у газеті "Урядовий кур'єр", засідання відбудеться в кримінальному провадженні, в якому В.Януковича обвинувачують за ч.5 ст.27, ч.3 ст.110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків), ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.5 ст.27, ч.2 ст.437 (пособництво у веденні агресивної війни або агресивних воєнних дій) Кримінального кодексу України. Суддя - Владислав Дев'ятко.

"Додатково суд, відповідно до ч.3 ст.324 Кримінального процесуального кодексу України, пропонує обвинуваченому в разі, якщо подальша участь у судовому провадженні захисників адвокатського об'єднання "Авер Лекс" неможлива, обрати собі іншого захисника. Якщо в кримінальному провадженні, де участь захисника є обов'язковою, прибуття на судове засідання захисника, обраного обвинуваченим, протягом трьох днів неможливо, суд може відкласти судовий розгляд на необхідний для появи захисника строк або одночасно з відкладанням судового розгляду залучити захисника для здійснення захисту за призначенням", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, на засіданні минулого четверга, 19 квітня, Оболонський суд прийняв рішення перейти до стадії судових дебатів у справі про держзраду В.Януковича, проти чого протестували адвокати, які після суперечок з судом полишили залу засідань.

"Це рішення незаконне, що не допитані всі свідки. Це рішення прийнято під політичним тиском. У нас не допитані понад 10 свідків захисту... До моменту завершення допиту свідків за дорученням клієнта (В.Януковича - ІФ) захист не може брати участі в дебатах", - заявив адвокат Віталій Сердюк, голова об'єднання "Авер Лекс".

При цьому суддя В.Девятко вказав, що суд не змушує адвокатів В.Януковича виступати на дебатах поточного засіданні. "Щоб ви не спекулювали на цю тему, ваші дебати суд призначить після 1 травня. Усі умови для підготовки для судових дебатів вам будуть надані. Якщо ви хочете місяць - буде місяць вам надано. Але наразі ми розпочали стадію судових дебатів", - сказав суддя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА