08:58 26.04.2018

Чиновникам Дніпра затвердили Кодекс поведінки та діловий дрес-код

2 хв читати
Чиновникам Дніпра затвердили Кодекс поведінки та діловий дрес-код

Депутати Дніпровської міськради на черговій сесії в середу затвердили Кодекс поведінки працівників міськради, в якому чітко прописано, що дозволено робити чиновникам і яким має бути їхній дрес-код.

За дотриманням виконання кодексу стежитиме спеціальна комісія з питань поведінки працівників Дніпровської міськради. А за порушення передбачено дисциплінарну відповідальність.

Основними вимогами до зовнішнього вигляду співробітників міськради є: для жінок - офіційно-діловий стиль, тобто костюм класичного крою. При цьому спідниця має бути приблизно до середини коліна - на 5 см вище або нижче. Допускаються також брючні костюми, класичні блузки та закриті сукні. Крім цього, співробітницям міськради слід підбирати речі не більше трьох кольорів і двох типів принтів. Водночас жінкам рекомендовано утриматися від прозорих тканин, глибоких декольте, занадто вузьких і коротких спідниць із глибокими розрізами. Чоловічий дрес-код передбачає костюм і сорочку спокійних кольорів.

Також у кодексі зазначено, що працівники міськради, які постійно спілкуються з городянами, мають носити бейджи з зазначенням прізвища, імені та посади.

Крім цього, кодекс забороняє з'являтися в громадських місцях у нетверезому стані - навіть у неробочий час.

У документі прописано, що, крім якісної роботи, чиновники мають бути "об'єктивними, ввічливими та доброзичливими. І зобов'язані не допускати в міжособистісному спілкуванні, публічних виступах або коментарі в соцмережах висловлювань, що дискримінують, принижують національну або людську гідність, релігійні переконання інших".

Також їм слід утриматися від створення і поширення неточних і неправдивих матеріалів.

Документ також регламентує графік роботи. Загалом це 40 годин на тиждень: з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00, а у п'ятницю - до 16:45. Перерва - з 13:00 до 13:45.

На думку депутатів, кодекс допоможе чиновникам працювати ефективніше й уникати, зокрема, зловживань владою. З нормами поведінки посадових осіб ознайомлюватимуть також при прийомі на роботу, а дотримання задекларованих правил може впливати на кар'єрне зростання працівника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА