18:50 24.04.2018

Екс-керівнику державного "Хмельницькобленерго" повідомлено про підозру

2 хв читати

Генеральна прокуратура України спільно зі співробітниками Служби безпеки України виявила причетність колишнього керівника енергопостачальної державної компанії ПАТ "Хмельницькобленерго" до розтрати 23 млн грн під час будівництва трансформаторної підстанції "Прибузька".

Як повідомляє у вівторок прес-служба Генеральної прокуратури України, в 2013 році під час реалізації проекту будівництва трансформаторної підстанції класу напруги 110/10 кВ "Прибузька" посадові особи ПАТ "Хмельницькобленерго" забезпечили перемогу в тендері посередницькій комерційній структурі з Російської Федерації.

Слідство встановило, що юридичну особу з РФ було використано для завищення вартості обладнання, а фактичним виконавцем робіт протягом 2015-2016 років було ТОВ "Подільський енергоконсалтинг", яке організатори залучили до злочинної операції для привласнення коштів державного обленерго та виведення активів у тіньовий сектор економіки.

Під час позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності ВАТ "Хмельницькоблнерго", проведеної рамках досудового розслідування кримінального провадження, було отримано висновки будівельно-технічної та судово-економічної експертизи, результати яких підтвердили суму завданої шкоди державній компанії у розмірі 23 млн грн і задокументували причетність колишнього керівника держкомпанії до скоєння кримінального злочину.

"24.04.2018 цьому колишньому керівнику повідомлено про підозру в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем - ІФ) і вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке також направлено на розгляд до суду", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 26 обстрілів 9 громад Сумської області, одна людина загинула, двоє поранені

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА