18:42 24.04.2018

Мосміськсуд визнав законним вирок екс-директору Бібліотеки української літератури Шаріній

2 хв читати
Мосміськсуд визнав законним вирок екс-директору Бібліотеки української літератури Шаріній

Мосміськсуд відхилив скаргу і визнав законним вирок колишньому директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній, засудженій на чотири роки умовно за екстремізм і розтрату, передає кореспондент "Інтерфаксу".

"Вирок Міщанського суду Москви від 5 червня 2017 року залишити без змін, апеляційну скаргу - без задоволення", - йдеться в рішенні апеляційної колегії Мосміськсуду, оголошеному у вівторок.

Отже, вирок Міщанського суду набув чинності й підлягає виконанню.

Адвокати Н.Шаріної - Іван Павлов та Євген Смирнов - просили суд апеляційної інстанції скасувати вирок і виправдати підзахисну у зв'язку з некоректністю висунутого їй обвинувачення і недоведеністю її провини під час розгляду справи по суті.

У свою чергу держобвинувачення наполягало на законності й обґрунтованості рішення Міщанського суду. "Всі доводи сторони захисту, викладені в апеляційній скарзі, було розглянуто в суді першої інстанції", - заявила в дебатах прокурор Людмила Баландіна.

Н.Шаріна в останньому слові заявила про "підлість і незаконність" її кримінальної справи, яка пов'язана "з тим, що в нас сталося з Україною".

"Бібліотеки на сьогодні не існує. Те, як завершила своє існування ця установа, свідчить, що наше суспільство було до неї не готове. Я хочу сказати, що процес, який триває з 2015 року і досі, вбив цвяхи в долю цього закладу культури. (...) Бібліотека української літератури стала "розмінною монетою", - сказала Н.Шаріна, звертаючись до суду.

Міщанський суд 5 червня 2017 року визнав Н.Шаріну винною в порушенні національної ненависті та ворожнечі з використанням службового становища (ч. 2 ст. 282 КК РФ), а також у великій та особливо великій розтраті (ч. 3 ст. 160 КК РФ, ч . 4 ст. 160 КК РФ) і засудив її до чотирьох років позбавлення волі умовно.

Суд і слідство встановили, що екс-директор бібліотеки поширювала серед відвідувачів закладу визнані екстремістськими та заборонені в РФ матеріали - зокрема, видання українського націоналіста Дмитра Корчинського.

Крім того, згідно з вироком, Н.Шаріна в 2011-2013 роках розтратила кошти бібліотеки у великому розмірі, оплативши з них свій захист в іншій кримінальній справі, і в особливо великому розмірі, фіктивно влаштувавши на роботу в бібліотеку юристів із зарплатою і страховкою. Загальна сума збитку від дій засудженої становить понад 2 млн рублів.

Свою провину Н.Шаріна категорично заперечує за всіма епізодами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА